Bouw douche/stoomcabine in buitensauna

Bosrijk

  • #1
Ik bouw een sauna in een "blokhut" in de tuin met daarin naast een finse sauna en infrarood lampen ook een gedeelte stoom/douche ruimte. Foto's van de huidige situatie van het douche/stoom hokje hieronder.

Punt waar ik eerst op wil focussen nu is de vloer. Hoe kan ik die het makkelijkst maken? Wedi heeft hier geen kant en klare vloervorm voor want is nogal een vreemde vorm. Denk er dan ook aan na aanbrengen van een afvoer een zand cement vloer in de te storten op afschot. Afvoergoot wil ik bij de deur, dus een lange.

Vraag: is dat verstandig en moet ik de zand cement vloer bewapenen? Huidige ondervloer zijn namelijk betontegels, in gewoon zand. Wel stabiel denk ik, maar mogelijk niet ideaal. Moet er wel mee werken, want kan de saunaconstructie niet meer weghalen.

Maar als ik zou moeten bewapenen, kan ik de bewapeningsmat denk ik moeilijk helemaal in zijn geheel in de vloer leggen, omdat de afvoerleidingen daarvoor straks in de weg zullen zitten (en de afrijlatten die ik tijdelijk moet gebruiken om het afschot te maken?). Bewapening in delen kan wel, maar veroorzaakt mogelijk weer zwakte tussen de naden van de bewapening en wellicht kan ik dan beter de gehele bewapening in de vloer weglaten.

Elk advies hoe ik deze ruimte het beste kan aanpakken is welkom !

Groet, Amateurklusser



 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Om verwarring te voorkomen heb ik het stukje dat over de wand ging verwijderd, gelieve de vraag over de wand te stellen in de betreffende rubriek.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu