Bosch WFB 2002 - Herrie bij centrifugeren

Big_rolo

  • #1
Wij hebben een Bosch WFB 2002 (E-nr: WFB2002EU/33 FD 1790800409 BOEU3331).

Tijdens het centrifugeren maakt de wasmachine sinds kort een verschrikkelijke herrie en stank. De gehele trommel hangt los en kan tegen de achterkant van de machine worden gedrukt.

Hiervoor heb ik een monteur laten komen en deze gaf te kennen dat de trommel en lagers dienen te worden vervangen aangezien de as is afgebroken, de lagers versleten en tevens dient een schokdemper te worden vervangen.

Al met al een reparatie van ca EUR 250. Op mijn vraag hoe een trommel kan centrifugeren terwijl de as zou zijn afgebroken kreeg ik geen duidelijk antwoord.

Al met al twijfel ik aan deze reparatie en zit er over te denken om een nieuwe wasmachine te kopen aangezien deze 6 jaar oud is. Ik heb het gevoel dat de gehele machine excl. de electra wordt vervangen.

Heeft iemand ervaring met dit probleem?

Alvast bedankt,
Robbert
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een gebroken as hebben we op ons forum tot op heden niet meegemaakt.

Indien dat zo is en er moet zo veel vervangen worden, is het inderdaad zeer de vraag of je zoveel geld wilt uitgeven voor reparatie.

Maar het probleem is dat we een dergelijke storing niet van afstand kunnen inschatten, en dat we geen uitspraken kunnen doen of een monteur zijn werk wel of niet goed heeft gedaan.

Dit forum is voor hulp aan zelfreparerende klussers, niet om de kwaliteit van reparateurs te beoordelen.
 

Co de Witgoedman

  • #3
Monteur zal bedoelen dat de as van de trommel dermate beschadigd zal zijn dat er een nieuwe as in zal moeten, dit omdat de trommel tegen de achterwand aanloopt, ik zie dus geen reden om aan zijn deskundigheid te twijfelen. Dit is veroorzaakt doordat er langere tijd is doorgewassen met defecte lager.
 

Big_rolo

  • #4
Heren,

Bedankt voor jullie reacties! Co kan ik bij dit type wasmachines enkel de as vervangen of betekent dit inderdaad een geheel nieuwe trommel (met de daarbij komende kosten)?

Groet Robbert
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Beste Robbert,

Indien een monteur ter plaatste heeft geconstateerd dat er een bepaalde reparatie noodzakelijk is, dan wordt dat door de vakmensen op dit forum nooit tegengesproken.

De monteur kan namelijk zaken waarnemen, die via een PC niet te constateren zijn. Vertrouw dus maar op het advies van de betreffende monteur.

Ik had dit al in een bericht hiervoor aangegeven, dus gaat het onderwerp nu op slot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu