Bh beugel in Bosch WFB2005

Nathaliet

  • #1
Ik weet dat het onderwerp hier niet voor het eerste langskomt maar ook ik ben een bh-beugel verloren in mijn wasmachine. Met een zaklamp heb ik hem inmiddels onderin de trommel getraceerd maar ik kan er met geen mogelijkheid bij. Ik lees hier in allerlei topics dat dat moet kunnen door het verwarmingselement te verwijderen maar dat element zie ik dus helemaal niet zitten. Ik heb de afdekplaat aan de achterkant opengeschroefd maar daar zie ik aan de onderkant niks wat er op lijkt. Kan iemand mij helpen?

Nathalie
 

Pigion

  • #2
Het zit echt aan de achterkant. Het zijn 2 elementen, doch je ziet alleen de deksels en aansluitstekkers. Ik het al eens gedaan bij een Siemens = Bosch. Stekkertjes van de aansluitpunten halen (kleur/plaats noteren) en dan de moertjes (M5) losmaken. Vervolgens kan je het ovale deksel + het element uitnemen.

Bij het terugplaatsen, de moertjes ongeveer even vast zetten als voorheen, beslist niet knalhard aandraaien. Dan vervormt het ovale deksel . Je hoeft maar 1 element te demonteren. Stekkertjes er weer opschuiven tot ze vastklikken. Vergeet niet de stekker uit het stopcontact te halen.

Als je geen ervaring hebt met dit soort dingen, dan beter iemand vragen. Het is uiteindelijk 230 volt en water. Die 2 zijn vijanden. Een machine onder stroom is niet leuk.
Pigion
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu