Bosch Wasmachine maakt kletterend bonkend geluid tijdens centrifugeren.

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #21
Het is inderdaad weinig gebruikelijk, dat fabrikanten op hun sites werktekeningen van hun machine ter beschikking stellen.
Er zijn maar enkele merken die dat doen. Welke? Dat ga ik hier niet toelichten, dat zou wellicht overkomen als een voorkeur voor een bepaald merk (terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn).

Of deze voorkuip voor een Bosch monteur nog leverbaar is? Ik betwijfel het! Bovendien zal het zo zijn, dat een witgoedmonteur bij constatering van een dergelijk defect al vrijwel meteen zal zeggen, dat het apparaat niet meer gerepareerd kan worden. Vergeet niet, dat hij zijn uren ook moet berekenen en garantie op het werk moet geven, hetgeen bij zo'n probleem als bij jou toch niet zo eenvoudig ligt. Het hele apparaat moet ervoor uit elkaar! Hij zal de niet-leverbaarheid van het onderdeel dan ook eerder aangrijpen om het apparaat total-loss te verklaren, dan om hoe-dan-ook dat onderdeel te bemachtigen en de klant daarmee met hoge kosten op te zadelen.

Welke wasmachine van welk merk je moet aanschaffen? Dat is geheel aan jou om te beslissen. Hier op Klusidee doen we geen uitspraken over kwaliteit van merken en modellen apparatuur. Ik moet je wel zeggen, dat het tegenwoordig erg lastig is een merk/model te kiezen dat nog zelf te repareren is. Want heel veel fabrikanten (vrijwel alle) kiezen tegenwoordig voor een complete waseenheid i.p.v. nog te vervangen onderdelen in de waskuip. Is helaas een trend, mede aangezwengeld door de moordende concurrentie uit het verre oosten... De klant wil tegenwoordig goedkoop, goedkoper, goedkoopst en daar passen de fabrikanten zich op aan door te bezuinigen op elk onderdeel waar dat maar bij kan! Met onherroepelijke gevolgen voor de levensduur van de apparaten (en dat terwijl het milieu er niet om vraagt dat machines vroegtijdig op de schroothoop komen).

Een complete waseenheid betekent trouwens ook dat de fabrikant beduidend minder reserveonderdelen op voorraad hoeft te houden. Moet er tijdens garantietijd zo'n waseeinheid vervangen worden, dan is dat geen probleem. En daarbuiten is het meestal niet lonend dat werk te verrichten, want al snel véél te duur...

Helaas gaat dat tegenwoordig zo! :(
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #22
Ik denk dat je moet proberen het beton er weer op te lijmen. Wie weet heb je succes want weggooien is zonde. Een goede polymeer lijm/kit moet dit wel kunnen houden en aangezien er niet echt gewicht af is want je hebt nog wel het hele betonblok zou het kunnen werken.

Weggooien kan altijd nog. Helaas is inderdaad het contragewicht niet los leverbaar alleen compleet met kuip.

Kuipdeel voor is nog wel verkrijgbaar gewoon volgens mijn informatie. Er is een vervangend artikel voor.

Screenshot_20220902-194348_Chrome.jpg
 
Laatst bewerkt:

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #25
Wat jij eventueel als vervanger wenst aan te schaffen, moet je helemaal zelf weten.
Op Klusidee doen we niet aan vergelijkende onderzoeken en al helemaal niet aan vermelding van bepaalde types van bepaalde merken en hun (vermeende) voor- en nadelen.

Overigens is het merk waar je de link naar plaatste een uitgesproken duur Zwitsers merk, waarvan ik even de NL site heb opgezocht: wasmachines van dat merk worden, in elk geval via de officiële kanalen, niet in Nederland verkocht!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #26
Even op een link geklikt kreeg de indruk dat ik met een dronken influenceer te maken kreeg. :lol:
Heerlijk dat internet. Iedereen beroemd.
 

DB.

  • #27
Ik ben ik nu nog gericht op de vraag of ik de huidige wasmachine nog kan repareren. Bijvoorbeeld door zoals Sleutelman aangeeft een polymeer lijm/kit te proberen. Want inderdaad het staat me tegen om een wasmachine met nog zoveel goede componenten aan de kant van de weg te zetten.

Ik zal eens even zoeken of ik erachter kan komen wat voor een kit zou kunnen werken.
Zijn er specifieke eisen belangrijk in de kit ? Uithardend of niet , bijvoorbeeld.


verder heb ik gezocht naar aanleiding van de vervangende kuip. Ik kan nergens een verwijzing vinden naar een vervangende kuip.
 
Laatst bewerkt:

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #28
Ik zou eens bellen naar bosch consumentenbelangen. Want normaal gesproken voeren hun veel langer onderdelen en daar komen ze ook niet onderuit dat ze dat verplicht zijn volgens europese wetgeving. Dus kaart dit eens aan misschien hebben ze wel een regeling hiervoor.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu