Bosch Wash en Dry 6120 lager of motor(lager).

Rjw

  • #1
Gisteren begon m'n wasmachine tijdens het centrifugeren ineens ontzettend veel lawaai te maken en heb de machine gelijk gestopt en leeggehaald,daarna nog een keer zonder inhoud gecentrifugeerd maar ook toen lawaai en dacht dus aan een lager.
Nu heb ik de achterkant eraf en kan nu ook de lager zien maar die ziet er goed uit,ook loopt de trommel zonder snaar gewoon soepel dus lijkt het de motor te zijn waarvan de as als ik hem een slinger geef binnen één omwenteling stil staat.
Ook krijg ik de motor niet helemaal los,ik heb de 2 bouten los maar nu zit die nog aan een soort arm vast waarvan ik niet weet hoe verder.
Iemand een idee als het de motor is of toch de lager.

Bosch Was & Dry 6120
WD61200FG/13
7705 00064
 

Rjw

  • #2
Ik heb de motor zonder snaar laten centrifugeren en die klinkt dus gewoon goed en daarna weer met snaar en toch weer lawaai al is het veel minder dan gisteren :?:
Zou er iets in de trommel kunnen zitten en hoe kan ik dit het beste controleren of is het toch het lager van de trommel die er op het oog goed uitziet en ook tijdens het met de hand ronddraaien geen rara geluiden aanmaakt of dat ik weerstand voel.
 

Rjw

  • #3
Het is geen Bosch maar een Siemens :oops:

Siemens Was & Dry 6120
WD61200FG/13
7705 00064
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Of het de lagers zijn kunt u controleren door de trommel bij de vulopening op en neer te bewegen, zit er meer dan 1 a 2 mm speling in dan zijn de lagers kapot.
 

Rjw

  • #5
Die speling moet dan zitten tussen de binnen en buiten trommel :?:
Dan heb ik geen speling alleen het valt me op dat als ik mijn binnentrommel ronddraai dat de ruimte tussen de binnen en buitentrommel niet overal even groot is,het lijkt dan ook wel als de binnentrommel tegen de buitentrommel aankomt.(ik kijk dan bij de ingang van de wasmachine door het rubber een beetje om te buigen)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Grote kans dat het trommelkruis kapot is, bij een oudere machine is vervangen meestal niet lonend tenzij u een aantal uren de tijd hebt en een los trommelkruis kunt bemachtigen.
Meestal zit die vast aan de trommel en moet die geheel worden vervangen.
 

Rjw

  • #7
Ik heb aan de achterkant van de trommel een kleine afvoer waar een plasticbakje op zat los gehaald en kon nu in de trommel kijken en zag dat er een bh beugel onder het verwarmingselement zat,die is er nu uit maar het loopt nog steeds ergens aan.
Ook nog weer eens naar de lagers gekeken en het viel me op dat alleen de as ronddraait en de andere ringen(drie dunne en een dikkere buiren ring) gewoon op hun plaats blijven,klopt dat?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Dat zou kunnen betekenen dat het lager is vastgelopen en de as in de binnenring van het lager draait, het lijkt me onwaarschijnlijk maar ik sluit het niet helemaal uit.
Ik blijf toch het trommelkruis verdenken.
 

Rjw

  • #9
Ik heb het achterkruis los gehaald en de lagers zijn gewoon goed daarna heb ik met een schroevedraaier op de plaats waar de binnentrommel dicht bij de buiten trommel komt de biinentrommel er iets vanaf geduwd en de trommel loopt nu weer soepel maar tijdens een wasbeurt toch weer lawaai en er zaten ook allemaal ijzerstukjes in de pomp dus waarschijnlijk toch het binnenkruis.
Ik ga een nieuwe machine halen,bedankt voor de support jan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu