Bosch WAK282S1NL18 motor vervangen, draait niet.

Soundmaniac

 • #1
Bosch WAK282S1NL18 sportedition wasmachine.

Onze wasmachine begon problemen te vertonen door de stoppen dopr te slaan. Het verwarmings element doorgemeten, die was nog OK. Motor los gehaald en toen was het probleem weg, 1jaar oude motor kunnen overnemen, weer geinstalleerd maar nu stuurt de wasmachine de motor niet meer aan. Water wordt aan en af gepomt zoals gewoonlijk maar de trommel blijft stil staan en de stop slaat ook niet door.

Geen foutcodes in beeld, geprobeerd de wasmachine te resetten door heb naar onder te draaien, 3sec wachten, 1 stap verder en weer 3 sec wachten. Maar helaas zonder resultaat.

Koolbortstels nagekeken van de 1 jaar oude motor om te kijken of ze niet al versleten waren maar die zijn nog goed, ook geen rare slijtage zichtbaar.

Mijn gevoel zegt dat de machine de motor niet ziet en dus aan stuurt maar weet niet of dat kan en hoe ik dat moet oplossen.
Iemand een idee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Lampje45

  • #2
  Als je een motor hebt gehad die kortsluiting veroorzaakt heeft dat de zekeringen er uit slaan, dan heeft de sturing ook een klap gehad en hoef je er niet raar van staan te kijken dat er een relais of triac ook overleden is.

  Jouw manier van resetten lijkt me niet de juiste.
  Maar dat moet ik uitzoeken.
   

  Repair-man

  • #3
  Misschien een foto toevoegen welke motor je nu hebt?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu