Bosch vaatwasser wordt niet warm maar....

Rob66

  • #1
Bosch vaatwasser Type S9F1B
E# SG14556EU/10

Het water wordt niet warm en ik wil het element meten en eventueel vervangen maar waar zit dat ding? Bij mijn ouders ligt het element gewoon op de bodem maar waar zit hij bij mijn Bosch?
Bij voorbaat dank
 

Janavg

  • #2
Wat is het E nummer van de machine en de FD datum. Ik denk eerder aan een los verwarmingsrelais op de print. Gebruik de zoek funktie eens.
Of kijk hier eens Bosch vaatwasser SGS4552 verwarmt niet.

Groet Jan
 

Rob66

  • #3
Beste Jan,
Het E nr. is SG14556EU/10
op het type plaatje staat achter FD 7704 000015

Ik zal ondertussen de link even bekijken.
 

Rob66

  • #4
Ik heb het draadje even gelezen van de link die je stuurde. Zeker de moeite waard om de kontakten even op losse solderingen te controleren. Waar kan ik het relais vinden?
M vr gr'
Rob
 

Janavg

  • #5
Relais zit op de print achter de knoppen. Hiervoor zul je de deur moeten verwijderen. 3x torx aan de linkerkant 3x torx aan de rechterkant. Dan nog 4x torx aan bovenzijde deur en 2x torx aan de zijkanten. Dan komt het voorpanneel los en kun je de print er uit halen. Denk er aan stekker losnemen.

succes

jan
 

Rob66

  • #6
Ik heb inmiddels het paneel verwijderd en de solderingen een nieuw "likje" gegeven. De machine draait nu en hopen maar dat dat het probleem was.
Ik laat later wel horen wat het resultaat was.
 

Rob66

  • #7
Probleem is opgelost, slechte soldering dus, het zag zelfs een beetje zwart rond het soldeereilandje en het soldeer was duidelijk niet goed gevloeid. Het was één van de pennetjes van het grote oranje relais.
Top, bedankt voor de hulp.
 

DSR9500

  • #8
Dit was dus wederom een typisch geval van "relais soldeert zichzelf los".

Je hebt jezelf weer 130 Euro's uitgespaard.

tip:
1.
Ik heb zelfs wat extra blanco draad meegesoldeerd tussen de pennen van het relais en de contacten naar de bedrading.
2.
Ook kan ik je aanraden de pennen van de voedingstrafo even door te solderen.

*
Maar de boel zit nu weer in elkaar bij jou, beschouw dit maar als tip voor de volgende keer als je de boel open moet halen.


De opmerking over een typische klacht en de url zijn verwijderd, er zijn zeer veel types van deze machine die steeds andere printplaten bevatten, andere klussers worden door u op het verkeerde been gezet. Gelieve deze beweringen niet te doen tenzij u 100 % zeker bent van het juiste type, u bent waarschijnlijk niet in bezit van documentatiemateriaal dus dat zal moeilijk worden. Moderator.
 

Co de Witgoedman

  • #9
@Moderator, bovenstaande opmerking over een typische klacht is niet de waarheid , het komt voor omdat er veel van dit soort machines zijn verkocht.
 

Chip-pie

  • #10
Je moet niet alles vertellen ;-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu