Bosch vaatwasser wast niet meer goed schoon

airhead

  • #1
Hallo,

onze Bosch Logixx automatic vaatwasser wast niet meer goed schoon, en dan met name onderin.
Alle losse elementen, sproeiarmen, filters e.d. zijn al gecontroleerd en schoongemaakt. Er is al een paar keer een flacon vaatwasreiniger in gegaan, maar niets hielp.
Voor de volledigheid, het E-nr. is sgs5642eu/12.

Groeten, Arthur
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Kiezen voor heetste programma is de de eerste stap, daarna controleren draait mijn onderste sproeiarm wel goed ? Misschien niet. Het kan zijn dat de pomp niet genoeg druk pomp of dat waterniveau niet gehaald wordt door verstoppinge in vlotterkamer.

Ook kan je sproeiarmverdeler stuk zijn en dus in een soort half open stand staan waardoor de onderste sproeiarm niet genoeg waterdruk krijgt om te draaien.

Screenshot_20210327-211445_Chrome.jpg


Op je verwarming zit de sproeiarmverdeler.
 

airhead

  • #3
Bedankt voor je reactie.
Hoe kan ik dit het beste controleren? En welke kant van het apparaat moet ik open schroeven om bij deze onderdelen te komen?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Nou je kunt hem opentrekken en dan kijken of de onderste arm in een andere positie komt of dat je hem zelfs ziet draaien. Beste kun je dan de mand beneden er even uithalen. Paar keer herhalen. Want hij wisselt iedere keer om de zoveel tijd.

Draait hij nooit dan kun je verder gaan kijken.

Vlotterkamer zit links. En als hij daar verstopt zit hoor je tijdens het water halen steeds hem klikken en de afvoerpomp inschakelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu