Bosch vaatwasser wast niet schoon

Graat

 • #1

Geachte ik heb een Bosch vaatwasser en mijn vaat wordt niet schoon, er komt water uit de bovenste en onderste sproeiers, echter ik heb het idee dat er geen kracht in het water zit, ook wordt de machine goed heet. Mij valt op dat in de linker bovenhoek van het labyrint een donkere plaats is met vervuiling.
Ik heb geprobeert te reinigen met soda.
heeft u een idee waar ik het moet zoeken en in welke volgorde moet ik de slangen losmaken om het labyrint te reinigen ? er staat nog water in.
op de machine deur staat het volgende;SGI46A55EU en 10212170226932340027

mvg
Graat
 

Rusako

 • #2
Komt het water ongeveer tot de zout dop!in een programma.Bij te weinig water bouwt hij geen druk op! is de slang onder schoon naar de kuip? Mvgr.Rudi
 

Graat

 • #3
De zoutdop staat helemaal onder , tot aan de deur.
welke slang bedoeld u ?

Graat
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #4
Als de machine goed heet wordt kan er eigenlijk niets mis zijn omdat er blijkbaar genoeg druk is om het element met de daarbij behorende beveiliging te activeren.
Heb je de sproeiarmen al eens goed bekeken op verstopping.
 

Graat

 • #5
Kunnen de sproeirotors ook versleten zijn ? er komt meer dan voldoende water uit de buizen binnen in de machine, maar als ik de sproeiers op de buizen zet blijven de sproeiers stil staan. Deze heb ik doorgespoeld, en onder de kraan komt water uit alle gaten. ook heb ik deze met hoge druk door geblazen.
GRAAT
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #6
Sproeirotors?
Is dat iets nieuws?
er komt meer dan voldoende water uit de buizen binnen in de machine
Hoe kan je dat nu weten wat genoeg druk is , dit zal puur een gok zijn.
Je hebt waarschijnlijk problemen met de hoofdpomp , bv afgebroken schoep(pen).
Ik ga ervan uit dat het waterniveau dan goed is en dat er geen rotzooi in de waterwisselaar zit waardoor deze half dicht staat.
 

Graat

 • #7
1 ding begrijp ik niet, in een eerdere mail maak je de opmerking dat als het water goed heet wordt, er eigenlijk niks mis is met de waterdruk en het daarbij horende element te activeren.
vandaar mijn opmerking dat er voldoende water uit de standbuizen in de machine komt, vandaar mijn vraag of de sproeiers ook gewoon versleten kunnen zijn zodat ze niet meer door de waterstraal worden aangedreven. Het labyrinth is brandschoon, verder kan ik geen vervuiling vinden, de machine is meermaals gespoeld met soda en machine reiniger, het water wat onderin de machine staat ( als ik de deur openmaak tijdens het wassen, staat tot aan de deur en is schoon, ik kan geen vervuilingen zien, de waterdruk kan ik natuurlijk niet controleren maar als ik de deur openmaak tijdens het wassen en snel ben kan ik nog net zien dat er een behoorlijke straat water uit de bovenste leiding komt ( ik heb er dan geen sproeier op zitten.) als ik het met sproeiers probeer, kan ik horen dat deze stil staan, het geluid verplaatst zich niet in de rondte en de sproeiers staan op de vooraf ingestelde stand.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #8
Heb je de sproeiarmgaatjes wellicht te groot gemaakt door ze steeds door te prikken met een mes of iets dergelijks?
 

Graat

 • #9
Ik heb niks door hoeven prikken, ze zaten gewoon niet verstopt, bovenstaande maatregelen heb ik uit voorzorg gedaan. vandaar mijn vraag kunnen ze versleten zijn ????
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
 • #10
Nee , alleen opengescheurd of te grote gaten lijkt allemaal niet van toepassing bij je klacht.
Let wel dat de sproeiarm boven en onder afzonderlijk aangestuurd kunnen worden , dit wordt geregeld door de waterverdeler.
Ik denk dat het tijd wordt voor een filmpje met geluid van wat het toestel wel en niet doet.
 

Graat

 • #11
Doe maar geen moeite meer ik heb een nieuwe gekocht.

Graat
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu