Bosch Vaatwasser SGV 5603/13

Wop

  • #1
Wij hebben een Bosch vaatwasser SGV 5603/13. Sinds kort krijg ik de foutmelding F. Volgens de grbuiksaanwijzing, moet ik dan de kraan dichtdraaien en aquastop er af en er op en de kraan weer opendraaien. Maar helaas zonder resultaat. Nu heb ik ergens gelezen dat de aquastop stuk kan zijn en dat je deze moet doormeten, maar hoe doeje dat precies? Kan het nog wat anders zijn, we hebben alle filters enzo ok al gereinigd. Op het moment dat ik de deur dichtdoe springt hij vrijwel direct in storing, je hoort ook geen pogingen om te gaan starten zeg maar.

Iemand tips?
 

Henny

  • #2
Haal eerst het keukenfront van de machine af.
Verwijder hierna de metalen plint van de machine.
Controleer nu of er water in de witte bak onder de kuip staat.
Aan de linkerzijde voor, zie je een rood staafje.
Hieronder zit een piepschuime vlotter.
Het staafje bedient een schakelaar, welke de aquabeveiliging inschakelt.
 

Wop

  • #3
Hoi Henny,

Ik denk dat er meer aan de hand is dan de aquastop. Hij doet het nu opeens, althans het lijkt of hij het doet. Aan het geluid te horen is het net of hij continu water probeert weg te pompen. En sterker nog , als ik de deur open doe , gaat hij gewoon door, terwijl hij hoort te stoppen. Lijkt mij goed van slag... . Kan je hem ook resetten ofzo?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zoals Henny al schreef is er waarschijnlijk lekkage naar de bodemplaat, de voltter die er in zit voor beveiliging tegen overstroming schakeltde pomp in, de pomp blijft dan lopen en houdt de aquastop dicht.

Dit is waarschijnlijk een lekkage, volg de beschrijving van Henny voor demontage van het front.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu