Slangetje Bosch vaatwasser SGV 5603/07

M. van Helden

  • #1
Heren..

Het begon met een weigerende aan/uit schakelaar waardoor ik het deurpaneel uit elkaar moest halen. De schakelaar schoongemaakt, gesmeerd, en werkt weer geweldig.

Hierna zag ik een slangetje wat vanaf de deur naar de onderkant van de machine loopt, wat afgebroken was.
Geen idee waar dit slangetje voor dient.


Verder zag ik dat de afsluitrubber zijn beste tijd ook had gehad, dus besloten deze te demonteren en een nieuwe te gaan bestellen.

Tijdens het zoeken naar de onderdelen op de site van Bosch, kom ik het betreffende slangetje alleen tegen in een "Service set" Hier zit ook de afsluitrubber in, maar ook nog meerdere onderdelen.


Mijn vragen,
- waar dient dat slangetje voor
- Is het los te verkrijgen, of kan ik het ook maken van een stuk geribbelde leidingbuis( ik kan als het goed is aan dezelfde maat komen)
- Wat zit er nog meer in die serviceset, en is dat het extra prijsverschil van 50 euro waard ( afdichtstrip los is rond de 30 euro, set rond de 80 euro)
- is het monteren van die serviceset aan te bevelen.

Alvast bedankt voor de moeite.
Marcel van Helden.
 

Tiec

  • #2
[nadrukkelijk]Geen Bosch specialist[/nadrukkelijk] maar het ziet er uit als een afvoer voor lekwater / condenswater. Je zou kunnen overwegen om een ribbelbuis te nemen en deze te verlengen met een koppelstuk (die ook vaak voor electra gebruikt worden). Koppelstuk met afdoende siliconekit inlijmen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu