Bosch vaatwasser heeft problemen

Kevin1068

  • #1
Hallo!

Ik heb een wat oudere Bosch vaatwasser en die heeft sinds kort wat problemen. Inmiddels is het zover dat hij helemaal niet meer een programma kan voltooien.

Er blijft water staan in de vaatwasser na het programma. Ik heb de zeef eruit gehaald en gecontroleerd en daar zit niks bijzonders in. Er zit ook geen knik in de afvoerslang.

Daarnaast brand het lampje over de water toevoer. Als ik het autoprogramma laat lopen dan neemt hij weldegelijk water maar na zo'n 20 minuten stopt hij en gaat het lampje branden. Er blijft dan ook een grote hoeveelheid water. In de machine staan

Ik heb op wat fora rond gekeken en op basis daarvan heb ik het linkerpaneel verwijderd en naar het labyrint gekeken. Daar zit wat viezigheid maar zoals gezegd loopt het water er aan het begin prima doorheen. Het wegpompen van het water vind ik niet geweldig klinken, maar ik weet niet hoe het normaal zou moeten klinken.

Bosch SGS46M42EU/73

Is er nog iets wat ik eraan kan doen?

Mvg, Kevin
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Kevin1068

    • #2
    Hierbij nog een video:
     

    S.oldeerbout.

    • #3
    Heb je de geribbelde slang rechtsonderin naar de kuip schoongemaakt.
    Wat maakt dat ding een vreselijk geluid lijkt wel een leeuw
     

    Kevin1068

    • #4
    S.oldeerbout. schreef:
    Heb je de geribbelde slang rechtsonderin naar de kuip schoongemaakt.
    Wat maakt dat ding een vreselijk geluid lijkt wel een leeuw
    Die slag heb ik niet schoongemaakt nee. Maar als die geblokkeerd is dan zou hij aan het begin toch ook niet normaal moeten kunnen pompen?
     

    S.oldeerbout.

    • #5
    Normaal?
    Waar in het filmpje gebeurt er dan iets normaal?
    Afpompen , water innemen en dat constant afwisselend.
     

    Kevin1068

    • #6
    Nouja, ik zeg normaal omdat ik maar aanneem dat het met die machine zo hoort. Daarna gaat hij wassen in de machine. Ik ben immers ook geen expert ;)
     
    Laatst bewerkt door een moderator:

    Wim de Jonge

    • #7
    Leuk gedaan met die video. Onze oude Bosch vaatwasser was ongeveer hetzelfde type en had vergelijkbare kuren.
    Deed het soms weken goed en stopte dan halverwege een programma met foutmeldingen. Opvallend vaak bij vochtig weer. Na resetten en weer starten een paar pogingen weg te pompen en water aan te voeren na een tijdje weer een foutmeldingen. Soms na een week rust deed `ie het weer als vanouds.
    De oorzaak bleek water op de bodem van de vaatwasser door (langzame) lekkage van onderdelen, waardoor na verloop van tijd een beveiliging in werking trad. Na vervanging van onderdelen en slang door een vakman ging ie weer een tijdje mee. Dus tip: controleer of de bodem van de vaatwasser (dus niet ín machine bij het filter) overal goed droog is.
     

    S.oldeerbout.

    • #8
    Dat is het niet dan zal hij blijven afpompen. Nogmaals controleer de slang naar kuip die aan de kant van de kuip vaak dichtgeslibd zit met zwarte drap.
    De niveauregelaar zou dit ook kunnen veroorzaken.
    Ben benieuwd of je wat met het advies gaat doen.
     
    Laatst bewerkt:

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu