Bosch sms53M98II/52 vaatmachine demontage besturingsprint

Rene123

  • #1
Goede middag,
Vanuit Italie wil ik jullie een vraag voorleggen.
We hebben hier recent een huis gekocht inclusief wat keuken apparatuur waaronder een vaatmachine.... en je raadt het al .... ja...daar is natuurlijk wat mis mee. Klopt!!

Na hevig onweer afgelopen week doet de vaatmachine het niet meer. Tot nu toe blijkt dit gelukkig het enige apparaat wat er defect is, althans voor zover gecontrolleerd. Het is hier erg lastig om onderdelen te krijgen, maar het kan ook zijn omdat ik nog niet helemaal thuis ben op de Italiaanse markt. In Nederland repareerde ik wel vaker een toestel. Mijn vrouw heeft een monteur laten komen. Die had binnen 2 minuten zijn analyse gedaaan: besturingsprint defect. Tja daar hadden we zelf ook al aan gedacht. Daar van uitgaande kost me een printje 160 euro en inzetten een paar tientjes plus onderzoek a 40 euro , tja is nog al wat. Heb ik nu toch het snode plan om de print uiteindelijk toch maar zelf te gaan vervangen. En de spullen dan toch maar via internet oid te bestellen, nog geen idee waar , maar moet toch leuk blijven. Mogelijk scheelt dat toch weer wat euro's. Nu blijkt de besturingsprint aan de rechter kant van het toestel te zitten nabij de grondplaat zie foto 1 (en niet in de deur zoals bij vele andere types). Kan iemand mij een tip geven hoe ik die daar netjes kan verwijderen? Ik stuur een paar
foto's mee.
Bosch Type sms53m98II/52 . besturingsprint 9000709036 epg60630 (FD9203 sd6p1b) SN 01030
Alvast hartelijk dank! ciao!
 

Rene123

  • #2
Nog een paar foto's ....
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Het vat erboven zal eraf moeten...
 

Rene123

  • #4
Rene123 schreef:
ik weet niet of de foto's allemaal zijn overgekomen, vandaar dat ik een nieuwe poging doe.
Goede morgen. Om dit item af te sluiten laat ik jullie nog even weten hoe ik "gevaren" ben. Uiteindelijjk draait de machine wel weer.
- print opgezocht op internet. Bleek heel moeilijk te achterhalen voor mij of ik uitsluitend een print kon gebruiken met dezelfde codering of dat een afwijkende ook zou kunnen werken. Dus moest ik op zeker spelen.
een bedrijfje in Zwanenburg adverteert dat zij nieuwe printen voor elke machine kunnen leveren voor 20 0f 40 euro. Maar helaas na doorgeven van mijn type bleek deze weer net niet leverbaar. Via de reguliere handel was er wel aan te komen (ik mag natuurlijk naam niet noemen, doe ik dan ook niet). kosten: 160 euro. Pff mooie prijs voor een printje. Maar daar bleef het niet bij de print blijkt dus ONGEPROGRAMMEERD geleverd te worden. Ik kon helaas niemand vinden die de print kon programmeeren. Ik vind dat Bosch een prima manier heeft gevonden om deze markt af te schermen. Uiteindelijk heb ik een monteur moeten laten komen en inderdaad het vat moest er af (5 minuten werk) (door de schroef aan de binnenkant los te halen (waterpomptang) . Voorzichtig het vat neerleggen (zit vocht in) en dan print loskoppelen (eerst natuurlijkj de 220 stekker uit achterkant verwijderen). oude print eruit/nieuwe print er in. Vat terugplaatsen (eerst scheutje water er uit) . kastje dicht .... 220 euro aftikken (160 voo rde print) en monteur begeleiden naar de deur.......
Hopelijk heeft iemand hier nog eens wat aan. Ik heb de defecte print nog eventjes bewaard.
Tot zo ver.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu