Bosch Silence vaatwasser op warmwaterleiding?

A

Anonymous

Gast
  • #1
Enthousiast over hulp bij vorige vraag heb ik er nog één: Ik kan een Bosch Silence vaatwasser overnemen. Kan die net als mijn huidige (13 jaar oude) Miele óók op de warmwaterleiding worden aangesloten? Scheelt namelijk veel stroom (wast wel iets minder goed af door warm naspoelen)
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Advies van Siemens/Bosch is om deze vaatwassers NIET op heet water aan te sluiten ivm verminderde waswerking. De huidige machines zijn zo gemaakt dat ze de tijd ECHT nodig hebben voor een goed resultaat, niet doen dus. Ander advies: doe de afwas zo heet mogelijk om vervuiling van het systeem te voorkomen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Bedankt, ben echt verrast door zo'n snelle reactie, maar gaat ie ervan stuk? Alleen de warme leiding ligt er namelijk al. Of helpt het als ik de hoogste temperatuurkeuze instel? Het instructieboekje zegt er niks over zegt ie. (van Miele mag het wel)
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Volgens de aansluitvoorschriften: "" Temperatuur van het water bij voorkeur koud water evt warm water met een max van 60 graden."" Dus het mag wel, maar nogmaals dit gaat ten koste van het wasresultaat, de vaatwasser gebruikt in totaal 14l water dus het werkt alleen maar op korte afstand tot de boiler, anders is het verspilde energie.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Bedankt witgoedmonteur. Ik waag het erop. Wel lullig dat de knop voor het heetste programma loos is, het niet doet, maar ja. Dan maar op de 55 graden
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu