Bosch Silence Comfort - AquaSensor

Willem van Hooijdonk

  • #1
Hallo vaatwas lotgenoten,

Wij hebben (net als vele anderen) ook een vaatwasmachine die het niet meer zo goed doet. Bij ons is het het meest opvallend dat het water niet meer wordt afgevoerd.

We hebben een monteur langs gehad die ons in eerste instantie alleen een vaatwasmachine ontvetter gaf om het daar maar eens eerst mee te proberen . Dit had helaas geen succes.

Vanavond kon ik het daar niet bij laten en ben ik dankzij dit forum en vooral het verhaal en foto s van Katinka
Bosch exclusiv vaatwasser SGS8482EU/13 vuil + niet drogend aan de slag gegaan. Alles in het verhaal van Katinka had ik schoongemaakt, behalve de vuiligheid/verstopping in de linkerbovenhoek van het labyrint.

De boel weer aangezet: geen verschil. Toen heb ik de linker slang losgetrokken en kwam het water netjes naar buiten gepompt. Ik heb ook nog ergens opgepikt dat in het afvoerstuk van het labyrint ook een ontluchting zou moeten zitten, dus 1 en 1 is 2: die vuiligheid daar linksboven is vast de ontluchting.

De hele boel ligt nu in bad te weken. Morgen na het werk probeer ik de boel eens schoon te krijgen en dan zullen we zien of ik gelijk krijg.

Wordt vervolgd...
 

Willem van Hooijdonk

  • #2
Nou, dat viel dus tegen: het afvalwater wordt net een klein beetje (2 cm) in het labyrint omhoog ge'duwd' en dat was het.

Ik heb het labyrint doorgeblazen en er kwam lucht uit de ontluchting.
Ik heb de afvoerslang naar het 'putje' gecontroleerd: schoon.
Ik merk wel (als ik de slang die het afvalwater naar het labyrint brengt loskoppel) dat er erg weinig druk zit achter het afvoerwater, maar ik zie geen verstopping daarin.

Ik begin mijn twijfels te krijgen over de pomp. Het schoepje in de machine draait wel, maar als ik die handmatig draai, merk ik wel dat hij niet soepel gaat (onregelmatig, maar dat kan komen door de pomp die er achter zit?)

Ik weet het nu niet meer. Kan iemand nog met raad helpen?
Zou ik erg op prijs stellen.

Ik heb een nummer van de voorzijde van het apparaat geplukt: SGI 4665 EU
 

Willem van Hooijdonk

  • #3
Iets uitgebreidere machine info:
SGI 4665 EU / 17
FD 8006
 

Willem van Hooijdonk

  • #4
Hallelujah! Alles werkt weer!
Nadat ik het hele labyrint nog eens in de bleek had gezet (het zwarte 'ventiel' linksboven kon nog niet bewegen) heb ik het nog een keer geprobeerd, maar...... nog geen afvoer van water.

Toen toch maar eens het kunststof afsluitkapje terug op het spoeltje gezet binnenin de vaatwasser en wat gebeurde er? De zon begon te schijnen! :lol:
Wat stom, wat stom van me dat ik dat kapje niet eerder had terug gezet, maar ja, schoon is 't ie in ieder geval weer!

Erg tof dat deze forums er zijn hoor, maar eerlijk is eerlijk: de reactie(tijd) is me wat tegengevallen. Gelukkig ben ik er zelf ook uitgekomen :wink:

Succes allemaal!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Mooi dat het opgelost is.
Erg tof dat deze forums er zijn hoor, maar eerlijk is eerlijk: de reactie(tijd) is me wat tegengevallen.
Ooit een fabrieksmonteur binnen twee dagen over de vloer gehad ?
Dit forum wordt gerund door vrijwilligers die niet de hele dag achter het beeldscherm zitten te wachten op vragen :?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu