Bosch LOGIXX soms waterslag tijdens waterinname

Ronell

  • #1
Onze vaatwasser SCU4603EU/46 (FD8401) loopt nog wel het programma af maar regelmatig (dus niet altijd) komt het voor dat bij een waterinname (en met name als bijna de benodigde hoeveelheid water is getapt) er een 10-tal open/dicht wisselingen hoorbaar zijn van het waterslot.

Ih heb het gevoel dat er ergens een verstopte ontluchting zit of zoiets want het watertappen op zich gaat goed. Pas als er bijna genoeg water in zit gaat de inlaat klep klapperen. Het kortstondig openen en weer sluiten van de deur brengt pas weer rust in het apparaat en dan start het programma pas echt.

Volgens dit forum een bekend euvel die veelal met de soda methode te verhelpen is. Heb de machine inmiddels twee maal met soda (tijdens het programma toegevoegd) laten draaien en ook het programma tweemaal een kwartier onderbroken door de deur op een kier te zetten maar helaas (nog) zonder resultaat.

Wat denken jullie: Heeft het zin om de soda methode nogmaals te herhalen of moet ik de stoute schoenen aantrekken en het labyrint gaan verwijderen. Waar in het labyrint zit dan vermoedelijk de verstopping ?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Demonteren en de waterhoogteregelaar aan de linkerzijkant schoonmaken............................staat in het forum vermeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu