Bosch logixx optosensor vaatwasser lekt op pompmotor

Hub-erens

  • #1
Bosch logixx optosensor e-code SGS 09a15 FDcode 8209
vaatwasser maakt niet meer schoon er wordt geen water ingespoten en de spuitarmen draaien niet, 6 maanden geleden hetzelfde probleem, toen heb ik de machine opengemaakt en de pomp en motor gedemonteerd.
de pomp zat helemaal vast van de kalk en draaide helemaal niet meer, na ontkalken en schoonmaken werkte de motor en de pomp weer normaal en kon ik weer afwassen. tijdens de revisie de pakking van de pomp geinspecteerd, de lekkage lijkt niet uit de pomp te komen. Overigens stond er ook water op de bodemplaat waardoor de machine in eerste instantie niet wilde draaien

sinds gisteren is de vaatwasser opnieuw defect, de motor zit weer vast door kalk
ik heb geen idee hoe nu verder


 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als er op deze manier kalk aan de motor zit is er sprake van lekkage van de afdichting, bij demontage altijd een nieuwe afdichting plaatsen.
 

Hub-erens

  • #3
Dag Jan,
bedankt voor jouw reactie, ik verkeerde in de veronderstelling dat de pomp niet lekte maar ik kan ook niets anders verzinnen dus moet ik er maar vanuit gaan dat de pomp inderdaad lekt, vooral omdat er ook zeep en vuil op de motor zit.

kun je mij adviseren wat ik moet doen, moet ik de de motor en de pomp in zijn geheel vervangen of ik de afdichtring vervangen en hoe kom ik aan de onderdelen (bestelnummer en waar is het te koop).

groetjes

Hub
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Demonteer de pomp en kijk of de plaatsen waar de afdichtingsring zit nog gaaf zijn, is er veel corrosie dan is het beter de hele pomp te vervangen omdat de lekkage anders direct of vrij snel terugkomt.

Onderdelen.
 

Hub-erens

  • #5
Bedankt voor de hulp, ik heb zowel een motor als een afdichtring besteld

hub
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu