Bosch auto 3in1 silence vaatwasser

Photografie

  • #1
Beste,
Vandaag heb ik een probleem met me vaatwasser.

Na dat deze het programma had uitgelopen, stond er nog een berg water in de vaatwasser.
Het eerste wat ik gedaan had was dit weggehaald.
En de filter schoongemaakt.
Vervolgens wilde ik een kort programma draaien om zien of het was opgelost.
Echter ging hij niet meer aan.
Als ik de knoppen indruk (welke dan ook incl de aanknop) niet meer aan.
Ook brand er niks geen lampje of iets.
Dus ik dacht sat hij geen spanning kreeg.

Vervolgens heb ik geprobeerd de reset in te drukken.
Zonder resultaat.
Toen heb ik handmatig de vlotter in de machine omhoog gedaan.
En hij begon af te pompen.
Dus ergens werkt hij wel.
Toen heb ik er een emmer water ingegooid.
En weer die vlotter omhoog gedaan.
Dit pompte hij gewoon af.

Maar wanneer ik hem dicht doe en ik wil een programma draaien.
Doet hij niks.
Geen lampjes.
Helemaal niets.
Hij reageerd nergens op.

Wat zou dit kunnen wezen?
Betekend dit een nieuwe vaatwasser? Of is het beestje nog op te starten?
Wie weet er raad?

Alvast enorm bedankt.

Groetjes
Youri nouwens.
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Kees

    Vaste Beantwoorder
    • #2
    Misschien is het een volledig geïntegreerd model en werkt de deurschakelaar niet meer. Als de deurschakelaar in de stand 'dicht' blijft staan gaan (voorzover ik weet) alle lampjes en displays uit. Of er dan ook geen reactie is op de toetsen weet ik niet, in elk geval zie je het resultaat daarvan dan niet op het bedieningspaneel.

    In je uitgebreide verhaal ontbreekt precies dat wat persé nodig is: de typegegevens!

    E-Nummer en FD-nummer, staan ingelaserd op het typeplaatje bovenop de deurrand, slecht zichtbaar, zaklamp gebruiken.
     

    Photografie

    • #3
    Dank je kees,

    Ik was idd de nummers vergeten te melden.
    Bij deze:

    Type: SL15G1B
    E-nr: SGS45NO2EU/36
    FD: 9005
     

    Kees

    Vaste Beantwoorder
    • #4
    Dit is géén volledig geïntegreerd apparaat (display en bediening gewoon op het front).

    Dan geldt mijn redenatie hierboven niet. Wat dan wel de oorzaak is zou ik zo niet weten, misschien een voedingsprobleem op de besturingsprint.
     

    Photografie

    • #5
    In ieder geval bedankt kees.
    Heb zoiezo even naar de deurschakelaar gekeken.
    En zie dat deze dus wel scheef zit.
    Ga zo deze er maar eens uitslopen.
    En wellicht dat het probleem toch daar ligt.

    Echter dacht ik dat bij de vaatwasser wanneer de deur geopend was toch het display wat aangaf.
    Maar we gaan het eens bekijken.
     

    Photografie

    • #6
    De schakelaar is het probleem ook niet helaas.
    Blijf de zelfde kuren geven.
    Wel afpompen wanneer ik de vlotter handmatig omhoog doe.
    Maar display geeft totaal niks aan aan.
    Kan ook geen programma's starten.
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #7
    Module in de deur , waarschijnlijk wel een geplofte triac.
     

    Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #8
    @ Photografie,

    uw forumnaam is gewijzigd i.v.m. bedrijfsnaam er in, zie de forumregels.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu