Borrelende wasmachine afvoer

JuliaA

  • #1
Hoi mede klussers!

Als onze wasmachine afpompt hoor ik het vaak borrelen.
Foto voor situatie.

Ik vermoed geen verstopping, maar dat hij de sifon aan de andere kant van de ketel leeg getrokken wordt. Nu lijk mij een beluchter hiervoor na de sifon plaatsen het beste.

Zie ik iets over het hoofd? En waar zouden jullie hem plaatsen?

WhatsApp Image 2022-04-01 at 5.53.20 PM.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Is zo niet veel van te zien liever duidelijke in beeld brengen.
Vaak knopen mensen een leiding op een condensafvoer die voor de ketel groot genoeg is maar voor de wasmachine te klein (min 50mm)
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Zitten er nu 2 sifons achter elkaar?
Beetje slecht te zien achter de slangen.
 

JuliaA

  • #4
Excuses!

Hierbij een betere foto.
Links achter het vat is dus de afvoer van de wasmachine. Rechts (met die blauwe slang eromheen) is de afvoer van de CV. Als in, daar druppelt het in als de druk te hoog wordt en lijkt dus leeg getrokken te worden als de wasmachine begint met afpompen.

WhatsApp Image 2022-04-15 at 5.09.59 PM.jpeg
 

DaKo

  • #5
Als de wasmachine afpompt doet ie dat met best groot debiet. Kans is groot dat door de grote waterkolom die vanaf de machine door de vloer naar beneden gaat, deze kolom ook de rechterkant meetrekt. En dan op de plek waar de cv inhangt lucht aanzuigt. Effect: gegorgel.

Mijns inziens moet de oplossing gezocht worden in een ontluchting met dakdoorvoer, aangesloten op de wasmachinekant. Waar gaan de afvoerleidingen heen? Zit al ergens een dakontluchting?
 

JuliaA

  • #6
Eerlijk gezegd geen idee.
Wij hebben het huis 2 jaar geleden gekocht en merken dat hier veel in het verleden aan geklust is ;-)
Water gaat onder de CV ketel naar beneden. In de ruimte eronder (badkamer) loopt het ook allemaal achter een muur verder naar beneden. Maar dit zijn aannames.

Maar een kleine beluchter gaat hier niks verhelpen?
 

DaKo

  • #7
Ik lees her en der dat dat toch wel zou kunnen. let op het verschil tussen ontluchter en beluchter. Jij zou dan een beluchter nodig hebben, waarbij door onderdruk in de afvoer lucht vanuit de ruimte de afvoer in gezogen wordt, en niet andersom. Ik was even bang dat je anders rioollucht in je ruimte zou krijgen, maar een beluchter is dus eenrichtingverkeer. wel lucht erin, geen stank er uit. zie ook deze post.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu