Borrelende leidingen

A

Anonymous

Gast
 • #1
In mijn huis begint het bij de afvoer van de douche, wasbak of keukenwasbak spontaan erg hard te borrelen. Dus niet na het gebruik van de douche of toilet. Er komt alleen lucht uit, geen water. Wat kan hier de oorzaak van zijn?

A vd Veen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • A

  Anonymous

  Gast
  • #2
  Hallo,

  Het borrelen is een putje of zwanehals die leeg is of leeg getrokken word door - denk ik - het dicht zitten van de beluchter naar het dak, of je heb geen beluchter die naar het dak gaat. Er zijn in de winkel beluchte zwanehalsjes te koop. Zet die op je wasbakken er tussen en je zal zien. Gooi ook even - waar je bij kan - wat ontstopper in zodat het riool weer lekker schoon wordt.

  Succes er mee.
   
  A

  Anonymous

  Gast
  • #3
  Bedankt voor je snelle reactie,

  Hoe ziet een ontluchter naar het dak eruit? Is dat een buisje dat ergens op het leidingstelsel zit?
   
  A

  Anonymous

  Gast
  • #4
  Hallo,

  Een ontluchter is een P.V.C. pijp van +/_ rond 80 cm. Hij gaat van de standpijp door naar het dak. Bij de meeste huizen komen ze boven het dak uit. Het aller grootste probleem is tegenwoordig, dat de begin klussers er een loopje meenemen en de pijp weg halen zodat de beluchter er niet meer is. Vandaar de zwanehalsjes met een beluchter er op.

  Succes verder.
   
  A

  Anonymous

  Gast
  • #5
  Bedankt voor de tips, ik heb alleen het vermoeden dat ontluchten niet voldoende is, ik heb een zwanehals verwijderd bij een wasbak zodat de leiding "bloot" ligt, zou dus genoeg lucht bij moeten komen, het borrelen gaat echter gewoon door, voornamelijk als de bovenburen de wc doortrekken...
   
  A

  Anonymous

  Gast
  • #6
  Hallo,

  Een standpijp gaat van het riool naar de boven buren, dat is een pijp van rond 110 diameter, daar zitten alle afvoeren op aangesloten, zoals: de beneden wc het fonteintje, de wasmachine en noem maar op. Ook de boven buren hebben de zelfde spullen er op aan gesloten en als dan de beluchtings pijp verstop is o.i.d.dan heb je geborrel. of het moet een heel oud huis zijn dat het hele riool stelsel op is. Dan moet je bij de gemeente zijn.

  Hopende op veel succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu