Boren in vloer met vloerverwarming.

Status
Niet open voor verdere reacties.
In mijn nieuwbouwhuis zou ik graag een kookeiland willen.
Toen ik dit weekend bij de keukenleverancier van het bouwproject
zat vertelde hij mij dat dit onmogelijk was.

In ons huis komt standaard vloerverwarming. Verder mag de aannemer van de gemeente geen meerbouw doen. Dit houd in dat hij tijdens de bouw niets mag doen voor ons. Ook mij hij dus geen gaten boren, of aangeven waar er gaten zouden moeten voor mijn leidingen.

Heeft iemand een idee hoe wij dit kunnen oplossen?
In het kort het probleem: Hoe boor ik gaten in een vloer met vloerverwarming? (en dan natuurlijk zonder de verwarming te beschadigen)

Alvast bedankt voor de reacties.
 
Kan je die vloerverwarming in de keuken niet geheel achterwege laten? Ik heb hier op 't forum wel eens gelezen dat je in een vloer met VV helemaal niet mag boren!
 
Fiesiekus schreef:
Kan je die vloerverwarming in de keuken niet geheel achterwege laten?
Nee helaas kunnen we ook hier niets aan verandere. De vloerverwarming komt standaard in het huis en doordat de gemeente ons zowel meer- als minderwerk heeft "verboden" mag de aannemer hier niets aan verandere.
 
Een truc om de leidingen te markeren is de betonvloer nat te nevelen met een plantenspuit.
Daar waar de vloer het eerst droogt lopen de leidingen en herken je een patroon.
 
doordat de gemeente ons zowel meer- als minderwerk heeft "verboden"
Dit is geen huurhuis want de gemeente communiceert rechtstreeks met de toekomstige bewoners.

Een paar keer gaan kijken op de bouw tijdens het aanleggen van de vloerverwarming kan heel wat info opleveren.
De meeste bouwvakkers maken er geen probleem van om een paar gaten te boren of vrij te laten op de plaats waar u het kookeiland wilt plaatsen.
Communicatie met de bouwvakkers/uitvoerder is heel belangrijk in dit soort situaties.
 
Jan, tot enkele jaren geleden verhuurden ook gemeenten woningen. Dit mag wettelijk niet meer en deze taak is geheel overgenomen door woningbouwcorporaties. Hierdoor worden gemeente en woningbouwcorporatie nogal eens door elkaar gehaald.

Als er sprake is van een koophuis wil ik wel eens weten op welke grond een gemeente meer of minder werk kan verbieden. Dat kunnen ze dus niet. Zij zijn geen partij in de overeenkomst tussen aannemer en opdrachtgever. Zij kunnen hoogstens de geldende bouwregelgeving handhaven. zou even lekker worden als de gemeente zich ook nog gaat bemoeien met de afspraken die je maakt met je aannemer als opdrachtgever.

Vandaar mijn indruk dus dat er sprake is van een huurhuis.
 
Enkele rolmeters uitleggen en dan foto s maken helpt wel.
Door een kennis van mij gedaan, dit was wel een verbouwing, maar hij kon de leidingen zo omzeilen.
 
Er is ook een folie, die verkleurd bij warmte. Deze op de vloer plakken, en flink stoken. Dan vind je zo het patroon van de vloerverwarming, en kan je er netjes tussen boren.

Ik zou dit wel doen als de boel nog zo kaal mogelijk is. Mocht je toch een leiding raken dan kan je deze nog uitbikken zonder te hoeven slopen.

Ook kan je proberen tijdens de bouw e.e.a. te regelen met de aannemer. Als de verwarming in de dekvloer komt te liggen, is het voor die jongens weinig moeite om een stuk pvc pijp doorsnede 110 oid in het zandcement te steken, op een plek waar je kan boren.

Tip: bier...
 
Bedankt voor al jullie reacties.

Het gaat inderdaad om een koophuis. In maart hebben we een bijeenkomst waar ons wordt uitgelegt hoe het precies zit. Maar de keukenwinkel (die de keukens in het hele project doet) heeft contact gehad met de aannemer. Deze geeft aan dat hij niets mag doen aan meer of minder werk tijdens de bouw van de gemeente.

Ik hoop op de bijeenkomst in maart misschien wat wijzer te worden op welke gronden de gemeente dit verbied.
 
Is het een starterswoning ?
Daar hebben ze bij ons ook geduvel over gehad op dit gebied.
 
Er zijn allerlei regels om te voorkomen dat een starterswoning als een luxe villa uitgevoerd kan worden, dat zou misbruik van subsidies betekenen.
Het woord starterswoning zegt het al, de woningen zijn bedoeld voor mensen die anders geen of weinig mogelijkheid hebben op een koopwoning.
Aan de regels wordt streng de hand gehouden, m.i. terecht.

Bij de gemeente kunt u alle info krijgen over deze regeling, ik vind het vreemd dat u hier niet van op de hoogte bent gesteld.
 
Daar komt u bij een starterswoning dan wel achter, er is geen aannemer die dit doet.
 
Bij nader inzien weet ik niet zeker of dit huis de officiele label "starterswoning' heeft. Als wij hier vooraf over geinformeerd zouden moeten zijn dan verwacht ik dat dit niet het geval is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan