Gat boren in vloer met verwarming t.b.v. electra en water

Joe46

  • #1
Hallo forum!

Ik woon in een dijk/drive-in woning van 10 jaar oud met de huiskamer/open keuken op de eerste verdieping. De meterkast is op de begane grond. In de huiskamer/keukenvloer is door de vorige eigenaar vloerverwarming aangebracht onder plavuizen.

Ik ga de keuken verbouwen. Aan de wand tegenover het keukenblok (de lange wand over de lengte van de huiskamer) ga ik een bij de keuken horende wandkast aanbrengen met inbouwoven en -magnetron, een senseo en een nespresso apparaat. Naast deze wandkast komt een side-by-side koelkast. Om dit alles te kunnen aansluiten heb ik me laten vertellen dat ik in ieder geval een extra stroomgroep moet aanbrengen en een waterleiding (wasmachineaansluiting) voor de koelkast moet aanleggen.

Hier komt de vraag: kan ik door de vloer boren om water en electra vanuit de meterkast beneden naar boven te leiden? Hoever zal de vloerverwarming uit de kant gefreesd zijn en hoe weet ik zeker dat ik dit niet zal raken? Ik ben erg bang dat hiermee iets mis zal gaan. Als ik dit door een vakman laat doen, kan ik dat aan een goede loodgieter over laten (de gaten en het water..)??

Vast bedankt voor de reactie!

Ron
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Is moeilijk in te schatten.
Een professional zal zich gewoon indekken tegen het doorboren van de vloer verwarming.

Doorgaans ligt de vloerverwarming tussen de 10 en 20 cm uit de muur.
Je kan proberen door de plavuizen vochtig te maken met draaiende vloer verwarming de banen zichtbaar te krijgen deze zijn nl. eerder droog.
Het kan ook zo zijn dat alleen de kanten nat blijven dan weet je dus ook waar ze lopen.

De leidingen door de vloer boren is geen enkel probleem.
 

Joe46

  • #3
Thanx headhunter! Goeie tip!

Ik hoop dat ik met deze wamte de vloerverwarming aan de praat krijg om e.e.a. uit te testen! Morgenochtend maar proberen...

Greetz,

Ron
 

EdP

  • #4
Met de thermostaat op 35 gaat het vast lukken. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu