Boiler opwarmen met LTV

Boney C

  • #1
Goedemiddag,

Uit pure nieuwsgierigheid stel ik deze vraag hier, aangezien ik het op internet ook niet kan vinden.

Kan iemand mij uitleggen hoe het mogelijk is om met een lage temperatuur vanaf bijvoorbeeld een warmtepomp (35/40c) een boilervat op te warmen naar 55/60? Ik ben hier al een tijdje mee bezig maar zou hier graag een uitleg over krijgen!

Alvast bedankt!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat gaat niet, je verwarmt het laatste deel elektrisch of je gaat de wp in hoge persgas temperatuur bedrijven maar dan ben je je rendement wel kwijt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als ik niet ben ingelogd springt onder jouw vraag het antwoord bij mij op het scherm.
 

Boney C

  • #4
Bedankt voor deze antwoorden.

Dit is dus echt niet mogelijk, ik heb dit dan vermoedelijk verkeerd begrepen. Met welke aanvoertemperatuur maximaal verwarmt bijvoorbeeld een bodemwarmtepomp van Nibe of bijvoorbeeld Alpha innotec een boiler?

Stel hij moet 200liters koudwater van zeg is 15c opwarmen tot 58c, tot hoever kan die dit ongeveer zelf? Ik ben namelijk benieuwd hoeveel energie het element dan ongeveer erbij zou moeten doen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Een Nibe kan tot 65 graden water leveren naar de boiler.
Via de wisselaar in de tank haal je dan ca 55 graden, en een element kan dan bijstoken tot de gewenste eindtemperatuur.
 

Marcn88

  • #6
De alpha innotec loopt tot een persgastemperatuur van zon max 70 graden, legionella preventie gebeurt met een elektrisch bijstook element van een 6 kw
 

Bert pit

  • #7
Omdat je "bijvoorbeeld" zegt.

Er bestaan warmtepomp boilers die gecombineerd worden met een zonnecollector waar water in wordt opgewarmd. Dat geeft een hoog rendement. Bovendien krijg je 1.100 Euro subsidie, waardoor de aankoopprijs laag is.

Het water wordt in de zonnecollector voorverwarmd en indien nodig door de warmtepomp naverwarmd. Zo wordt de gewenste temperatuur bereikt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu