Boiler aansluiten op warm- of koudwaterleiding?

Robert14

 • #1
Ik ben van plan een hotfill (Plieger) boiler aan te schaffen. Ik kan geen 2000W plaatsen, maar vanwege beperkte stroomaanvoer alleen die van 400W.

Geadviseerd wordt deze aan te sluiten op de warmwaterleiding (ik heb zowel warm als koud!). Maar waarom nu op de warmwaterleiding? Daarmee wordt dan nog steeds de CV ketel aangezet naar mijn mening. En dat wil ik nu juist voorkomen (kost weer gas!).

Wat doe ik trouwens met de andere leiding. Afdoppen?

Ik ben razend benieuwd wat jullie mening is.

Groet Robert
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Hoeveel liter is de boiler en hoe groot is de afstand van de c.v. ketel naar de boiler ?
   

  Robert14

  • #3
  Ca. 10 meter incl. bochten en door een betonvloer. Momenteel duurt het meer dan een halve minuut voordat er redelijk warm water is.

  Het is een 10 liter boiler.
   

  H@ns

  • #4
  Voordeel van aansluiten op warm is dat je ook nog warm water hebt als de boiler leeg is. Dus bij langdurige of veelvuldig kort gebruik heb je toch telkens warm water. en dat in combinatie met snel heet water maakt dat zo'n boiler comfort en gemak biedt.
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #5
  Daarnaast duurt het opwarmen van 10 liter met 400W ook wel even. De vraag is hoe irritant dat is (hangt ook van het gebruik af natuurlijk)
   

  Robert14

  • #6
  Toch begrijp ik het niet helemaal. Als je de boiler op warm water aansluit, krijg je bij het opendraaien van de koude kraan toch altijd een beetje warm water.
  Hoe werkt dan de koude kraan?
  Ik wil eigenlijk voorkomen dat de CV ketel altijd moet aanslaan, als ik warm water vraag, want daar is nu net de boiler voor.
  Wat doe ik trouwens met één van de niet gebruikte leiding?
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #7
  De kraan heeft 2 slangen, warm en koud. Koud blijft gewoon op de koude leiding zitten, daar verandert niets aan. Warm komt op de boiler.

  Het water dat de boiler IN gaat, kan vanuit de warme of de koude leiding komen. Ik zou de warme kiezen, dan kun je eindeloos tappen. Bovendien krijg je dan geen dood stuk warmwaterleiding (onwenselijk ivm legionella)
   

  Robert14

  • #8
  Het gaat mij nu duidelijk worden. Ik ging er steeds vanuit dat maar 1 leiding in gebruik zou blijven. Koud blijft dus apart, terwijl op warm de boiler wordt aangesloten.
  Of de CV dan nog regelmatig erbij komt, dat moet ik maar ervaren.
  Bedankt allemaal voor jullie bijdrage.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #9
  Cv blijft altijd inkomen, daarom heb je ook een HOTFILL, een warm vullende boiler.Dat ding is gemaakt om water warm te houden, en niet om het heet te stoken.

  Wat is het probleem van aanslaan van de ketel?
  Goedkoper is een boilert iig niet
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu