Boeiboord van houten plaat?

De Merel

 • #1
Beste Klussers,

Ik ga morgen mijn boeiboorden vervangen aan de buitenkant van mijn dakgevel. Nou wilde ik voor een 'budget' make over gaan. Ik heb de volgende platen gekocht bij de bouwmarkt (ik hoop dat ik de volgende link hier mag plaatsen omdat het echt om dat specifieke type plaat gaat). Excuus als het niet mag. Volgens de medewerker kon het ook buiten gebruikt worden. Nu lees ik op de website dat het alleen voor binnengebruik is. Ik weet niet wat ik nu moet geloven.

Link verwijderd, mod.

Zou ik deze platen , nadat ik deze 2x heb gegrond + gelakt heb buitenshuis kunnen gebruiken als boeiboorden? Het hoeft niet eeuwig mee te gaan. Als het 4-5 jaar meegaat ben ik al heel tevreden. Wat denken jullie? Iemand ervaring hiermee?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sander 1972

  • #2
  Zou deze niet gebruiken is alleen voor binnen, staat er.
  En 9 mm is erg dun voor een boeideel.
  Daar heb je 18 mm voor nodig.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Dat gaat een teleurstelling worden, deze platen zijn hier gewoon niet voor bedoeld, als je het voor een bouwwerk onder een veranda zou gebruiken zou ik zeggen probeer het maar, maar volgens mij is dit gedoemd te mislukken, of je moet zo veel kunstjes uithalen dat je alsnog duurder uit bent, veel langer bezig en over een jaar weer kunt verven.
   

  De Merel

  • #4
  Dank voor de reacties. Ik zie toch maar af van die platen.. Jammer dat ik ze al heb gegrond + gezaagd. Kunnen niet meer terug... Maar ja , liever wat € kwijt dan veel gedoe achteraf.


  Zou ik voor deze hardhouten multiplex platen 18mm kunnen gaan als alternatief?

  Link verwijderd, mod.

  2x gronden + lakken en met rvs schroeven vastzetten. Hoe lang gaan deze mee denken jullie? Zoals ik al zei als het 4-5 jaar meegaat zonder koppijn ben ik erg tevreden. Zal later gewoon keraliet of iets dergelijks plaatsen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Sander 1972

  • #6
  Ik zou okoume multiplex nemen.
  En ga naar een plaatselijke dhz/houthandel dan naar zo'n bouwmarkt.
  Zijn goedkoper en geven je goede raad. De meeste zijn vakmensen die je in de bouwmarkt niet vindt.
   

  De Merel

  • #7
  Ik zit helaas wat krap met budget momenteel vandaar dat ik een goedkopere alternatief zoek. Na enige tijd wanneer ik het wat ruimer heb ga ik zeker voor een betere kwaliteit platen :)
   

  Sander 1972

  • #8
  Dan kun je het beter een tijdje uitstellen, je kijkt er nu ook al jaren tegen aan neem ik aan
   

  De Merel

  • #9
  Ik heb wat gegoogld. Multiplex garantplaat okoumé 10 mm is nog wel te doen binnen mijn budget... Is 10 mm te doen qua dikte of moet het echt minimaal 18mm zijn?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #10
  15 mm is het minimum. Je hebt pech dat hout momenteel de prijs van goud heeft...

  Jammer dat je je niet eerder hebt gemeld op dit forum, nu je al platen hebt gekocht en bewerkt. Dat is toch verlies van tijd en geld.
   
  • Like
  Waarderingen: Sander 1972

  Sander 1972

  • #11
  Zou het niet doen, als de plaat te dun is en dan trek je hem bij schroeven sneller krom. 18 mm heeft daar minder last van. Of het moet echt een oude pestzooi zijn

  De vraag is of het te krijgen is, underlayment en kozijn hout wordt al lastig
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #12
  Als ze je deze plaat echt geadviseerd hebben zou ik voor de gein nog eens gaan praten in die winkel, moeilijk te bewijzen maar dan ligt de fout bij hun. Maar daar zijn we hier eigenlijk niet voor, ik vraag me af hoe die delen er nu uitzien, wellicht kunnen ze nog wel even zonder gevolgen blijven hangen, en kun je sparen voor een betere/ duurzamere optie.
   

  De Merel

  • #13
  Nou dames en heren, na jullie mooie feedback heb ik bijna een keuze gemaakt. Als jullie mij met onderstaande keuze nog kunnen helpen weet ik wat ik morgen moet halen om de klus af te ronden :)

  Optie 1: Multiplex Okoume van 18mm (Prijzig maar uitstekende kwaliteit zo te lezen) Dit specifieke exemplaar
  Opte 2: HPL plaat massief (Trespa) van 6 mm (Ook duur maar scheelt lak en verf) Dit specifieke exemplaar

  Links verwijderd, lees a.u.b. de forumregels, mod

  Wanneer de klus af is zal ik een foto delen voor de geïnteresseerden :)
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #14
  Informeer eens naar prijzen bij een echte houthandel ipv bij een bouwmarkt. Al kan het momenteel zo zijn dat een bouwmarkt goedkoper is omdat men achterloopt met het bijwerken van de prijzen...

  Nogmaals: De juiste verwerking is noodzakelijk om aanspraak te kunnen maken op garantie. Lees de PDF die ik geplaatst heb voor de juiste details.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #15
  Ik denk dat beidde opties zijn, afhankelijk van wat je zelf wil, wat past bij de woning, en je kennis van de verwerking ervan. En ik denk dat duur niet het goede woord is, veel geld kan het zeker zijn, maar beter in 1 x investeren waar je minimaal 25 jaar plezier van hebt, dan iets wat over 10 jaar weer aan de beurt is, en de waarde van de woning geen goed doet.
   

  Sander 1972

  • #16
  Trespa is ook niet goed koop.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu