Bodemisolatie kruipruimte

Harryvos

  • #1
Ik ben van plan om in mijn kruipruimte onder mijn houten vloer isolatie materiaal aan te laten brengen.

Nu kwam ik bodemisolatie tegen waar men zeg maar een soort laag op de zand bodem legt van 20 a 30 cm hoog (soort van piepschuim.)

Zijn er mensen die ervaring hebben met de mate van isolatie van dit soort spul, de vloer voelt nu best koud aan, vandaar dat ik deze graag wil isoleren.
Ook zijn mijn stookkosten abnormaal hoog.

Zijn er mede klussers die ervaringen kunnen delen, en vertellen of dit een goede manier van isoleren is of dat ik beter naar andere manieren kan kijken. (ik hoef geen merken of wat dan te weten gewoon iets meer informatie, want zo'n bedrijf kan natuurlijk van alles op zijn site zetten)
 

Pepjo

  • #2
Lijkt me hier beter op z'n plaats dan bij de muren- en plafondsrubriek. :wink:
 

Fiesiekus

  • #3
Het resultaat hangt van een aantal factoren af. O.a. van 't materiaal waaruit uw vloer is opgebouwd.

Als bijv. ventilatie (van buitenlucht) tussen de bodemlaag en een houten vloer in stand wordt gehouden, zal het effect van die laag al minder zijn.

Intuitief zou ik toch voor een isolatie die tegen (of met een spouw) tegen de onderzijde van de vloer wordt geplaatst. Kan je ook een reflecterende alu.-laag aanbrengen. Maar harde getallen heb ik niet.
 

Harryvos

  • #4
Aan de onderzijde van de vloer heb ik ook al na gedacht alleen is de ruimte onder de vloer ca 40 cm + iets aan de te krappe kant om lekker te kunnen werken.
 

Fiesiekus

  • #5
In een kruipruimte is het nooit lekker werken, of je moet van "werken op je rug" houden. Je zou kunnen beginnen met een dunne isolatielaag met aluminium reflectielaag. Die vastnieten tegen de houten (?) balken met de reflectielaag omhoog gericht.
 

Yeki

  • #6
Volgens mij zit je op het verkeerde forum Fiesiekus :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu