Voordeur schilderen bobbels bobbeltjes

Flobo

  • #1
Van het weekend voordeur geschilderd op advies bouwmarkt een viltroller gebruikt. Na het drogen waren allemaal bobbeltjes zichtbaar, terwijl mij werd gezegd dat dit alleen bij schuimrollers zo is ....... Vandaag deur weer helemaal afgeschuurd, en bij andere bouwmarkt een velourroller (op advies) gekocht. Begon vanmiddag te verven en de moed zakte me in de schoenen.... ook hierbij allemaal bobbeltjes ....
Mijn dringende vraag: Hoe krijg ik de deur echt super STRAK in de verf?? Het lijkt mij geen optie om alles met een kwast te doen ... zie ik allemaal strepen ... Ben overigens nu alleen nog maar bezig met een grondverf en alles is op terpentinebasis, de aflaklaag die er later overheen komt is ook op terpentinebasis. Wie-o-wie heeft een goed advies????!!
 

Mechas79

  • #2
Die bobbeltjes is geen schuim, daar alkyd en terpentine, niet schuimen.

U bent nog met de grondlaag bezig, begrijp ik dat goed?

Bobbeltjes in terpentine houdende alkyden komen meestaal voor door bijv te dik aanbrengen van de aflak, onderliggende oplosmiddel kan dan niet snel genoeg vrijkomen doordat er een huidje aan de oppervlakte van de lak gevormd wordt.
Dit kan ook voorkomen door teveel terpentine te gebruiken.
Ook kan het voorkomen wanneer men extra siccatief aan de lak toevoegd, waardoor huidvorming van de lak sneller tot stand komt en de oplosmiddel te snel "opsluit)
 

EGeen

  • #3
Bobbeltjes zullen denk ik komen van de stuctuur die de roller achterlaat. Een schuimroller laat inderdaad vaak "luchtbelletjes" achter, enkel als je het goed doet (en eventueel nastrijkt met een brede platte kwast) krijg je het strakste resultaat.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Met welke roller dan ook zult u altijd een structuureffect blijven houden. Superstrak zegt u. Dat kan alleen als u een spiegelgladde ondergrond hebt een goede flinke grote kwast ( no. 50 ) + een doses ervaring.

Of u moet de deur spuiten.
 

Chathanky

  • #5
Ook het spuiten vergt enige ervaring en kennis. :wink:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Tja, voor een superstrak resultaat moet je wat over hebben..
 

Chathanky

  • #7
Breek me de bek niet open. :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu