Bobbels in plafond

Max2013

  • #1
Ik heb in mijn plafond rare bobbels gekregen, alsof er iets uit het plafond naar beneden komt. Het stucwerk wordt hierdoor ook een beetje naar beneden geduwd. Is nog wel heel zij het met krakjes eromheen natuurlijk

Ik wil het plafond opnieuw schilderen en vraag me af of ik nu dat weg moet tikken of niet. Ik krijg dan natuurlijk een gat (neem ik aan) wat ik weer moet opvullen met iets.

Iemand een idee wat ik het beste kan doen? Gewoon maar overschilderen en hopen dat het nog even duurt voordat die bobbels verder gaan duwen en zo mijn nieuwe verf weer verpesten of er eentje wegtikken en kijken wat er gebeurt?

Help?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Is het en spack-gespoten laag op een betonnen ondergrond?
 

Max2013

  • #3
Hallo Kees

Het is een betonnen plafond, en gestucd zover ik weet. Geen idee wat ze er nog meer mee hebben gedaan. Ik weet dat het een bekend probleem is bij deze huizen, want alle andere plafonds zijn simpelweg een centimeter naar beneden gegaan met nieuw plafond om dit te voorkomen.

Maar het zijn van die rare dingen allemaal die je ziet
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Helaas heeft dat vak een dieper liggende oorzaak: het beton. De wapening daarin kan door vocht zijn gaan uitzetten / er zitten gietgallen of kiezels te dicht aan de oppervlakte.

De oorzaak kan dus divers zijn. De spack verwijderen heeft wel als consequentie dat u het gehele plafond moet overdoen indien u het onzichtbaar wilt herstellen.
 

Max2013

  • #5
Hallo Kees

Dank voor het meedenken. Ik denk ook dat het iets met het ijzerwerk in het beton te maken heeft. Mijn oude huis deed het ook erg en echt overál. Zelfde bouw. Maar het is hier 13 jaar weggebleven dus ik had hoop. Blijkbaar niet.

Ik heb er inmiddels maar voor gekozen om het gewoon af te smeren. De cracks rond de bobbels zijn weg, het ziet er beter uit.

Afwachten maar hoe snel het 'doorzet'. Dan kies ik alsnog misschien voor een andere oplossing.

Dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu