Blauwe puntjes door verf

basho

  • #1
Het viel ons op dat na het verven van de muren, er blauwe puntjes door de verf kwamen. Aanstippen heeft geen zin, want het trekt er door. Ook met spack spray trekt het er door heen. Heeft iemand enig idee wat dat kan zijn? Ik denk gewoon een kwestie van gedeeltelijk uitboren, vullen en dan weer repareren?

Het lijken ook wel op gerepareerde gaten, omdat ze precies op één lijn zitten.

1654704990417.png
1654704999355.png
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Heb je toevallig ook een foto van voor het verven?
 

basho

  • #3
@Rola Helaas, op die foto is dat blauwe niet te zien. Ik kan ook niet zien wat er wel zat.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het lijkt op een reactie van koper met het water uit de latex. Misschien zitten er op die plaatsen koperen of messing schroeven of spijkers?

Ik zou het iets uitkrabben, laagje gewone (niet watergedragen) grondverf erover en dan weer latex of spack spray erop, evt. na opvullen met een vulmiddel.

Ik zeg expres hoe ik het zou doen, want ik ben een leek op verfgebied. Er zijn vast wel impregneermiddelen die beter geschikt zijn, maar ik heb zulke dingen altijd gewoon met een beetje grondverf geïsoleerd. Ook bruine vlekken van waterdoorslag doe ik vaak zo (na verhelpen van de oorzaak van de waterdoorslag en grondige droging daarna). Latex en vulmiddelen houden wat minder goed op 'gewone' grondverf, maar voor zo'n klein plekje is dat helemaal niet erg. Heb er nooit problemen mee gehad.

Maar er zijn vast forumleden die een betere methode kennen. :wink:
 
  • Like
Waarderingen: Haemmertime

basho

  • #5
Ik dacht, ik geef nog even een update. Een aantal gaten heb ik uitgeboord maar tot zover géén metalen schroefjes erachter kunnen ontdekken. Heb het blauwe deel zo goed als uitgeboord tot +/- een cm diep en gevuld met muurvuller. Daarna hersteld met spackspray. Behalve de vlekken die ik nu weer moet sausen, zijn de blauwe puntjes in ieder geval weg :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu