Bitumen dakbedekking van tuinschuurtje lekt

Odecca

  • #1
Op een '2-zijdig' schuin dak van een tuinschuurtje, waarvan het plafond uit houten planken bestaat, liggen van die bitumen lappen over elkaar, als ik het goed omschrijf.
-
Nu worden de houten plafond planken nat op 1 plek bij de laagste rand vh dak. (Waar je ook een regengoot zou kunnen plaatsen.)
-
Ik heb al eerder gepoogd de "randen vh hout" met wat extra bitumen af te dichten, onder de bestaande lappen. Dat werkte niet.
Vervolgens een extra complete lap onder de bestaande geplaatst en een krant tegen het plafond binnen geplakt, als 'vochtindicatie'.
De krant was zeer snel helemaal nat.
-
Zou het water misschien van hoger op het dak afkomstig zijn? Iemand een idee?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het kunnen shingles zijn. Maak is een foto hoe dat gedeelte is afgewerkt. Dus het verticale deeltje van de rand en de eerste twee rijen van de shingles.
 

Odecca

  • #3
Beste,
Sorry voor late cq niet-reactie, is nu wat druk. Komende zondag ben ik ter plekke vh schuurtje. Ik zal er dan wat plaatjes van maken. Alvast dank voor reactie.
 

Odecca

  • #4
Met het volgende linkje is als het goed is, de situatie goed te zien;
Ben benieuwd of hier iets van te zeggen is.
Heb inmiddels ook vernomen dat er zoiets als Bitumen afdichting aan te brengen / uit te smeren is :?:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Zo te zien ligt je dak nogal vlak. Shingles zijn geschikt voor daken met een helling van 15 tot 85 graden. Bij daken met een helling van 15 tot 20 graden moet er een waterdichte laag onder de shingles zijn aangebracht.
Ik zie veel shingles aan de randen omhoog staan, deze horen vlak te liggen. Je snapt als een dak te vlak ligt en de shingles krullen omhoog dat er gemakkelijk water tussen de lagen kan worden geblazen.
 

Odecca

  • #6
Dank voor uitleg; Die 15 grdn worden denk ik niet eens gehaald. En er zit volgens mij ook geen waterdichte laag onder.
Dat zou betekenen dat alles eraf moet, en dan die waterdichte laag? Maar dan is het dak nog steeds te vlak. Zou de boel dichtkitten met bijv carrosseriekit een optie zijn? (Je begrijpt dat dit niet mijn vakgebied is ...)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Shingles staat best netjes maar er zijn heel veel materialen om het dicht te maken. Het is maar net hoe handig je bent. Een vel EPDM er lijmen bijvoorbeeld. Kit wordt een gebed zonder eind, vind ik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu