Dakbedekking - luchtbellen aanbrengen van de bitumen

Dtmcon

 • #1
Op ons dak zijn luchtbellen geconstateerd. De oorzaak van de luchtbellen ligt bij het aanbrengen van de bitumen. Deze is wellicht aangebracht op een vochtige ondergrond. Weliswaar waren destijds (ergens in 2003) de weersomstandigheden niet optimaal.

De vraag waar ik mee zit is is dit een probleem die op een zo kort mogelijke termijn verholpen dient te worden (zo ja wat zijn de eventuele gevolgen indien dit nagelaten wordt) of kan het wacht tot vlak voor de herfst/winter?

hoor graag jullie deskundige mening hierover.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik kan me niet voorstellen dat er in een bitumen dakbedekking welke in 2003 is aangebracht luchtbellen ontstaan.
  Dakbedekking uit die tijd heeft een dusdanige kwaliteit die niet meer te vergelijken is met de vorige generatie dakrollen, waar luchtbellen of blaasvorming wel regelmatig voorkwam.
  Een foto kan duidelijk maken wat het werkelijk is.
   

  Dtmcon

  • #3
  Zie foto
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Wat vind je zelf van die foto's. :wink:

  Ik neem aan dat je op die bolling van de bovenste foto hebt gedrukt. Wat voel je dan. Mij lijkt, dat daar water inzit.
  Onderste foto. Zover ik het kan zien is er een holle ruimte, deze zit vlak bij de overlap. Helaas kan ik niet zien of deze in de onder-of bovenste baan zit.
   

  Dtmcon

  • #5
  Ik ben geen klusexpert vandaar dat ik deze vraag bij vaklui als jullie op dit forum voorleg.

  Een klusbedrijf en een erkend dakbedekker komen allebei tot de conclusie dat er luchtbellen zijn. er is niet gesproken over water dat er onder zit.

  Mijn vraag is dan ook: is dit een probleem die op een zo kort mogelijke termijn verholpen dient te worden (zo ja wat zijn de eventuele gevolgen indien dit nagelaten wordt) of kan het wachten tot vlak voor de herfst/winter?

  hoor graag jullie deskundige mening hierover.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Luchtbellen ook wel blazen is nog een angst van vroeger. Toen pompte zo'n bel zich op tot hij barste met gevolg lekkage. Dat bestaat niet meer. Moderne waterdichte lagen kunnen wel iets bollen maar die bel zal niet barsten.
  Je kan niet op het dak begrijp ik.

  Ik kan me niet voorstellen dat een dakbedekking die 9 jaar op het dak ligt daardoor kapot zal gaan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu