Bint plaatsen in bestaande opening

DoraKlust

  • #1
Ik heb een huis op het oog om te kopen waarbij in 2010 een bredere deuropening naar de woonkamer is gemaakt. Hiervoor is een stuk uit de draagmuur gehaald en daar zit sinds die tijd een scheur boven, dus in het stuk muur boven de bredere doorgang.

Ik wil daar alsnog een bint laten plaatsen. Moet daar vooraf nog een berekening voor komen of kan ik dat een professional gewoon laten uitvoeren? Aangezien de verbouwing al gedaan is en het in principe al 10 jaar goed gaat. Maar ik wil het wel gewoon netjes en veilig laten maken.

Ik woon er niet dus dit is beste foto die ik heb met de verbrede opening links op de foto.

74D1CDD2-7DE7-4B6B-805D-0A0B0A1BA1AD.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat hangt er vanaf of het een draagmuur is. Want dan moet er echt even aan gerekend worden (is ook nodig voor de vergunning). Als het geen draagmuur is, kan elke klusser dit uitvoeren zonder berekening.

Om te bepalen of het een draagmuur is kan je bijvoorbeeld kijken op de constructietekening. Als de verkoper deze niet heeft, kan je hem opvragen bij de gemeente.

In principe had (bij een draagmuur) dit door de eigenaar gedaan moeten worden, dus ik neem aan dat je dit wel meeneemt in de onderhandeling :wink:
 

DoraKlust

  • #3
Bedankt, ik laat zeker eerst een keuring uitvoeren en neem dat mee in de onderhandeling. Volgens mij kan het wel een draagmuur zijn, verderop is ook de keuken open gemaakt en zal navragen of daar tekeningen en vergunningen van zijn. Is wel door de vorige eigenaar gedaan dus geen idee wat ik boven tafel krijg. Bedankt voor het meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu