Binnenmuur dichtmaken met cellenbeton

Joost_1999

 • #1
Beste mede-klussers,

Ik ga een muurtje plaatsen om van een zijkamer een slaapkamer te maken. Er zit al een deur in de zijkamer, dus ik hoef alleen een opening in een bestaande muur dicht te maken. De afmetingen van de opening zijn 1,45m bij 2,60m (BxH). De totale muur waar de opening in zit is 3,56m bij 2,60m (BxH). De dikte van de muur is 8 cm (ik neem aan 7 cm dik + 2 x 0,5 cm stuclaag). Zie ook bijlage met plattegrond. Ik wilde het als volgt gaan aanpakken (en heb een aantal vragen, en opmerkingen mogen natuurlijk ook op deze aanpak ;-)

1) Sleuf uit PVC vloer snijden ter dikte van een U profiel voor 7 cm blokken op de plaats waar de muur komt, isolatie verwijderen en U profiel waterpas op beton lijmen

2) Met cellenbeton muurtje opbouwen (7 cm dik). Afstand van 1 cm aan beide kanten tussen bestaande muur en nieuwe muur en afstand van 2 cm tot plafond

Vraag 1: Is het nodig een afstand te houden van 1 cm tussen bestaande muur en de nieuwe muur of kan ik 'm er direct tegenaan lijmen? En is 2 cm nodig voor het plafond?

3) Indien afstand nodig bij muur of plafond: Pur spuiten in de 1 cm tussen de muren en in de 2cm tot plafond. Na drogen Wegsnijden.

Vraag 2: kan ik de pur gewoon voorstrijken en stucen? Moet ik hier nog gaasband voor gebruiken? Of eerst opvullen met ander/flexibel vulmiddel?

4) Nieuwe muur voorstrijken en stucen met Gyproc blokkenwand stuc (tot 5mm)

Vraag 3: Moet ik de gehele muur stucen of kom ik weg met alleen het nieuwe gedeelte stucen (1,45m bij 2,60m)? Dit ivm mogelijke scheurvorming

Bij voorbaat dank voor jullie reactie!

Schermafbeelding 2021-04-30 003417.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • huisverbouwer

  • #2
  Vergeet niet de muur te verankeren aan de bestaande muur met veerankers. Om de veerankers er tussen te krijgen heb je meestal een centimeter nodig.

  een u-profiel is niet noodzakelijk, handig om je muur recht te maken over een lange afstand, maar voor een kleine opening lukt het zonder ook wel. Als de ondergrond vlak is kun je de eerste rij gewoon meteen daarop lijmen. Je kan wat metselkoord gebruiken om het allemaal uit te lijnen.
   
  • Like
  Waarderingen: Joost_1999

  Joost_1999

  • #3
  Bedankt HuisVerbouwer voor je reactie! Goed punt de veerankers! Dus ik zit vast aan die 1 cm tussen de nieuwe muur en de bestaande muur..

  Heb je misschien nog een tip hoe ik het beste die 1 cm kan opvullen? Met pur, voorstrijken, gaasband en dan stucen?
   

  huisverbouwer

  • #4
  De 1cm geeft je ook ruimte om het fatsoenlijk op te vullen, daarom ook aan de bovenkant 1cm laten.

  Op de vragen over stuccen weten andere leden van dit forum waarschijnlijk betere antwoorden dan ik. Ikzelf vul de ruimtes er tussen altijd met Pur en stuc er dan overheen. Voorstrijken van de blokken en eventueel de bestaande muur is sterk aan te raden.

  Als je de hele muur glad wil hebben en niks meer van de opening wil zien lijkt het me erg lastig om dat te doen zonder de hele muur te stucen.
   
  • Like
  Waarderingen: Joost_1999

  huisverbouwer

  • #5
  Als de ondergrond vlak is kun je de eerste rij gewoon meteen daarop lijmen.
  Overigens, dit ging over de beton vloer, op de pvc moet je natuurlijk geen blokken lijmen, maar ik gok dat dat wel duidelijk was.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu