Binnenkozijn verplaatsen

GeertW

 • #1
Ik wil een kozijn van een binnendeur met bovenraam (3 x 1 mtr) verwijderen uit een muur. Ik weet dat het kozijn waarschijnlijk verankerd is in de muur, naast het kozijn is beiderzijds op 3 hoogten een extra blokje te zien, waar de muur omheen gemetseld is. Wat is de slimste manier waarop ik dit kozijn er netjes uitkrijg zonder de hele muur te slopen? Ik wil het kozijn hergebruiken (in z'n geheel) dus hij moet heel blijven!

Alvast hartelijk dank!

Geert
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit

  • #2
  Met een flinke haakse slijper de ankers doorslijpen. Geeft wel een beetje stof.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #3
  Haal eerst de dek latten van het kozijn af.
  Vaak kun je dan al wel zien waar de ankers zitten.
  Zo niet dan kun je vak het cement wat tussen de muur en het kozijn zit wel weg tikken.
  Vervolgens zoals de andere Gerrit zegt met een haakse slijper of een reciprozaag de ankers doorzagen.
  Vaak zit het kozijn dan toch nog vast met een beetje cement,maar met een beetje wrikken en gericht cement wegtikken moet je hem wel los weten te krijgen.

  Ga je het kozijn opnieuw gaat plaatsen, zorg er dan voor dat hij van alle kanten zuiver waterpas en haaks staat en gebruik de nodige latten om het kozijn goed vast te zetten zodat hij tijdens het metselen niet kan verschuiven.
  Zit hij er toch scheef in dan merk je dat in eerste instantie niet, maar ga je er een deur in hangen dan weet je meteen dat er iets niet recht is geweest.

  suc6

  Gerrit Bakker
   

  GeertW

  • #4
  Hartelijk dank!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu