Binnenkant bakstenen schuur verven

ElianWolff

  • #1
Hoihoi, nieuwe klusser hier!

Momenteel ben ik bezig om onze schuur af te werken zodat mijn knaagdieren hier veilig en netjes kunnen staan. Het is op zich een degelijk bakstenen schuurtje en mijn schoonvader heeft inmiddels het dak geisoleerd.

Wat ik graag zou willen is dat de muren aan de binnenkant er wat netter uit te komen zien. Het voegsel is aan het afbrokkelen wat ik graag wil repareren en daarna zou ik de muur graag verven zodat het er weer helemaal fris uit ziet.

Hoe kan ik de muurtjes het beste verven? De muren zijn verder niet geisoleerd of iets dergelijks, al staat ie aan een kant wel tegen het schuurtje van de buren aan (eigenlijk 1 schuur in gesplitst in 2 delen). Aan de andere drie kanten kan er dus regen in de muren trekken, iets waar ik volgens mij wel rekening mee moet houden met het kiezen van de verf?

Ik heb al wat lopen Googlen en zo kwam ik dus op dit forum, maar zo'n beetje alle vragen gaan over het schilderen van de buitenkant of problemen met vocht (heb verder geen vochtprobleem in het schuurtje, 't gaat me om de verf). Zodoende mijn vraag. :P Ik ben verder een behoorlijk nieuw met klussen, veel verder dan wat Ikea dingen in elkaar draaien, lijsten ophangen en een keer wat helpen met schilderen en behangen ben ik nog niet gekomen.


edit: Oh ja, het zou ideaal zijn als de muur na het schilderen ook af te schrobben is. Knaagdieren maken nog wel eens een zooi. ;)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als het voegsel aan het afbrokkelen is wordt het tijd voor ingrijpen, ik zou de muren (laten) stucen met cementspecie, die kunt u helemaal glad strijken of na voldoende droging afwerken met muurverf of latex.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu