Beste voorbereiding en verfsoort voor binnendeur en (aluminium?) kozijn

Crosmuller

  • #1
Beste klussers,

Ik wil de binnendeuren en kozijnen in mijn huis schilderen maar ik weet niet zeker waar de kozijnen van gemaakt zijn, in elk geval metaal. Aluminium gok ik? gemoffeld? De kozijnen en deuren komen uit de jaren 90 en hebben een soort grijs beige ouderwetse computer kleur, ik zal foto's toevoegen. Ik wil ze wit verven, kan dat met ontvetten, schuren, grondverf en dan hoogglans lak of heb ik iets speciaals nodig? Ik heb niet veel ervaring met klussen of schilderen.

public.jpeg IMG_8591.jpeg
 

De Bob

  • #2
Hallo
De kozijnen zullen van staal (gezette plaat materiaal) zijn, die kunt u ontvetten, goed mat schuren, en in een All-Grund acryl grondverf zetten, deze is geschikt voor o.a. hout / staal materialen, daarna licht tussen schuren en aflakken in een Acryl lak.
De deuren idem.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #3
Als de verflaag nog intact is, en je er ook niet doorheen schuurt kun je ook gewoon een grondverf gebruiken. Mijn ervaring, let wel op mijn ervaring is dat we vaak veel te moeilijk doen met die stalen opdek kozijnen, ik heb ze ook, en die zien er na 7 jaar nog meer dan prima uit, met 2 jonge kinderen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu