Binnendeur kozijn ensuite deuren

Red

  • #1
Ik moet een binnendeur kozijn hebben voor 2st 78x211,5 deuren. Nu zie ik dat leveranciers en bouwmarkten standaard binnendeur pakketten hebben voor enkele deuren, maar niet voor dubbele.

Er één laten maken deurt ca 6-7 weken; en daar kan ik niet op wachten. Nu overweeg ik 2 normale binnendeur kozijnen te kopen, en om daarvan één staander als boven dorpel te gaan gebruiken.

Is dat een goed idee?

Zijn trouwens de dikte maten van de stijlen hetzelfde van de diverse merken en uitvoeringen, dit ivm de (muur) zaagmaat voor het kozijn.

bvd
 

Pepjo

  • #2
Dan kun je beter naar de houthandel gaan en daar kozijnhout kopen.
Dat hebben ze op lengtes liggen en waarschijnlijk in betere kwaliteit.
 

Red

  • #3
Mja, dat was ook min of meer het antwoord wat ik in de bouwmarkt kreeg van morgen. De man van de zagerij gaf zelf aan dat de kozijnen die zij hadden slechts 45mm waren en hij noemde ze bagger. Op het smalste punt heb ik ze gemeten en waren ze slechts 27mm dik. Daar moet je dan de scharnier in vast schroeven. In een echte bouwmaterialen handel heb ik wel betere gevonden, deze zijn 56mm meen ik.

Op doorreis nog even naar een timmerwerkplaats geweest en deze gebruiken 67mm hout... hoe zo een verschil. Voor een meterkast deurtje maakt het allemaal niet zo veel uit, maar een beetje fatsoenlijke deur die ook nog eens veel gebruikt wordt hoort in een stevig kozijn te staan lijkt me.

Morgen nog even wat rond bellen, maar ik denk dat ik het wel weet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu