Binnen gevel isoleren - Jaren 30 woning

Markvana

  • #1
Goedemorgen mede klussers,

Na vele informatie gevonden te hebben via klus idee, kan ik het antwoord op mijn vraag niet vinden.

Het gaat om het isoleren van de binnen gevel van een jaren 30 woning zonder spouwmuur.
De bovenverdieping rust op houten binten die in de muur gelegd zijn.
Met onderstaande Methode zou de 1e balk( die 5 cm uit de gevel ligt) wegvallen in de binnnemuur isolatie.
Ik wil dit doen dmv regelwerk van latten tegen de binnengevel te bevestigen ( 30cm hoh) en daarop Pir platen met voorgelijmde stuc platen en vervolgens laten af stucen.

Nu lees ik uiteraard meerdere topics hierover, maar wordt ik aan het twijfelen gebracht door een instructie blad van de Gemeente Den Haag;
111.png


Zij beweren dus dat je de ‘hoek’ om moet gaan (weliswaar met dunnere isolatie) om de koude brug op te vangen.

Nu stel ik de vraag; moet dit?
Want ik heb dit verder nooit ergens gelezen.

Ik hoop dat een ervaren persoon hier op het forum meer uitleg over kan geven.
 

Markvana

  • #2
Niemand die een suggestie heeft? Ik twijfel namelijk enorm
 

Vistuig

  • #3
In de tekst zie je bij punt 3 wat ze bedoelen. Het gaat om het verplaatsen van het dauwpunt meer de woning in zodat de balkkoppen minder vochtig worden/ weg rotten.

Op de afbeeldingen zie je het in stappen. De meest links afbeelding is ongeisoleerd, de middelste afbeelding alleen de muren geisoleerd. En de rechtse afbeelding is er ook "de hoek om geisoleerd". Dus niet alleen de binnenkant van de buitenmuur maar ook een gedeelte van de verdiepingsvloer is geisoleerd. Je ziet dat het dauwpunt dan meer naar binnen is verschoven.

Als je een berekening maakt met de Rc waarde van de isolatie en de muur kan je misschien bepalen waar het dauwpunt komt te liggen en kan je berekenen of het nodig is. Wat soms gebeurt is de koppen insmeren met menie om rotten te voorkomen of ze opleggen aan de muur met een gegalvaniseerde beugel, dus niet meer in de muur.

Ik neem aan dat je geen ruimte hebt maar anders is een spouwmuur metselen waar de balken op komen te rusten ook een mooie oplossing.

Iedereen met een oud huis heeft andere isolatie. De een met spouw de ander zonder. Met of zonder damp remmende laag. Natuurlijke materialen of niet. Wat nou precies de beste keuze is is heel lastig, en voor elke situatie anders.

Screenshot_20220223-004534_Gallery.jpg Screenshot_20220223-004554_Gallery.jpg 20220223_004704.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu