Binnen een paar uur drukverlies tot 1 bar en blijft daar

Geenflauwidee

  • #1
Hoi

we hebben een Vaillant ketel. Geen jonkie meer, maar de ketel krijgt service beurten en kon volgens de monteur nog wel eventjes mee.
Als we de ketel gevuld hebben tot aan 1,7 bar, zakt hij binnen een nacht gelijk terug naar 0,9 / 1,0 bar en blijft daar dan op hangen. Als we hem weer bij zouden vullen, gebeurt weer hetzelfde. Het wijzertje zit dan net onder het groene indicatievlakje.
Een paar weken geleden was het zo dat we de ketel ineens 2 keer per dag moesten bijvullen. Hij was dan ook helemaal leeg. Wij dachten al: oh jeee er zit ergens een lek! Toen gaf iemand de tip om in ieder geval alles eens flink te ontluchten. Dat hebben we gedaan. Met dus als resultaat dat bijvullen dus niet meer gelijk volledig leeglopen betekent, maar dus de boel bij 1,0 bar blijft steken. Wie herkent dit?
expansievat is reeds vervangen (2 jaar geleden) en de kachel is verder een paar weken geleden nagekeken door de monteur. En een grote groene en grote rode knop zijn vervangen. De overstort zit niet op een afvoer en daar zien we niks lekken.

Alvast bedankt.
 

Fiesiekus

  • #2
IS dit een HR-ketel? Vloerverwarming?
 

Geenflauwidee

  • #3
Hoi

het is een combiketel. En geen vloerverwarming.
Geen HR
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Hebt u het expansievat gecontroleerd, die kunnen ook na een week al kapot zijn ?
Komt er druppelsgewijs water uit het overstortventiel ?

Het lijkt me handig ook het type van de ketel even door te geven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu