GAS Tyleen aansluit naar koper ook binnen?

Hendrik76

  • #1
Beste experts,

Waarschijnlijk is het antwoord nee. Maar toch even check aangezien het mijn grondwerkzaamheden een stukkie makkelijker maakt.

Ik ben bezig om gasleiding naar mijn garage te maken t.b.v. van de CV.
Het stuk naar hoofdleiding in het huis komt wel goed. Ga daar gewoon met Hen*c (geel) naar buiten maak daar de koppeling aan Tyleen met Hawle tyleenkoppeling.
Maar in de garage is door de betonvloer heen rode mantel buis gestort (50m).. Had ander gekunt/gemoeten.. Maar goed het is al gedaan door de aannemer (en heb daar al genoeg over discussie gehad.).

Nu is mijn vraag met ik met de Tyleen buis door deze rode mantel en dan de koppeling binnen maken en dan verder met Hen*c of moet ik deze aansluiting buiten maken. Binnen scheel me namelijk een keer perstang huren.. Aangezien ik dan buiten de boel dicht kan gooien.. Wat ik gelezen heb op het internet is antwoord waarschijnlijk nee.. Maar toch ff de check.

Daarnaast een laatste vraag moet er niet iets van vulcaniserend tape om koppeling naar Henc* of kan dit gewoon tegenwoordig zo de grond in..

Ik hoor het graag.

Groeten,

Hendrik


 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Het beste is om koppelingen bereikbaar te houden en onbereikbare leidingen in 1 stuk te leggen. De overgang kan gewoon binnen.
 

Auto-Geen

  • #3
Tyleen gasleiding mag niet in de woning.
 
  • Like
Waarderingen: Lange Herman

Hendrik76

  • #4
@Auto-Geen, kort krachtig maar helder. Dan is het gewoon niet anders. Of de boel langer open laten of dan maar 2 x een perstang huren..
 

Lange Herman

  • #5
Eens met Auto-Geen en gebruik als je de koppeling onder de grond maakt ook geen messing koppelingen ivm aantasting door zuur in de grond vh zink in de legering.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu