Bijwerken geverfde muren

Rubyllurba

  • #1
Hoe kan ik de muren die een jaar geleden zijn geschilderd zo efficiënt mogelijk bijwerken zonder het helemaal over te moeten doen. Vlekken en dergelijke.

Het zijn lichtbruine muren ik had gedacht dat het kleurverschil door de tijd in een jaar niet zo groot zou moeten zijn klopt dat?

En hoe doe ik dat zonder dat je verschil ziet tussen de oude stukken en de bijgewerkte stukken.

Alvast Bedankt :D
 

Rubyllurba

  • #2
Het is misschien voor een ander voordehand liggend maar voor mij niet anders zou ik de vraag niet posten.

Ik begrijp ook wel dat het geen super intressante vraag is maar zou al wel wat geholpen zijn met uitleg en suggesties.

Groetjes ruby
 

Fiesiekus

  • #3
In de eerste plaats is dit geen "mars-tempo-forum" maar een vrijwilligersforum. En op zondagavond wil men hier nog wel eens een mis bezoeken.

Maar afgezien daarvan: om wat voor vlekken gaat het? Vuil- of vet? Water? Hoe groot, hoe zien ze eruit? Waarmee is destijds gesausd? Etc., etc., etc.
 

Eye_in_the_Sky

  • #4
Ik heb scheuren in een muur die ik bij moet werken dus ik kijk even mee...

Ontopic, als je bang bent voor kleurverschil dan kun je altijd bij de vakhandel de verf op de huidige kleur laten mengen.
 

renehi

  • #5
Het bijstippen van de muur werkt hangt natuurlijk ook af hoe het verkleurd is in 1 jaar. Staat de muur in zon? U zou een proefstukje op een verdekte plaats kunnen doen.
 

Rubyllurba

  • #6
Het zijn vooral vlekken van stoten en beschadigingen en een enkele vetvlek.

Ik heb gelukkig wel de beschikking over dezelfde verf. Denken jullie dat je als je dit na een jaar bij werkt dan kleurverschil gaat zien.

Er is een gewone gemengde muurverf gebruikt van het eigenmerk van de verfwinkel.

Ik post dit omdat ik uit mijn huurhuis ga en in het contract staat dat ik het weer moet verven nu vind ik het wat overdreven om na een jaar heel het appartement over te schilderen dus wil ik uitvogelen of ik de vlekken en beschadigingen ter plekke kan verdoezelen.

Groetjes
 

Rubyllurba

  • #7
Hoge drukreiniger lijkt mij in dit geval erg risicovol aangezien het appartement er super uit ziet maar alles uitelkaar valt. Ook is er denk ik een erg goedkope verf gebruikt aangezien de minste stoot of aanraking zijn sporen achterlaat.

De invloed van zonlicht is niet meer als normaal ik denk zelfs minimaal.
 

renehi

  • #8
Betreft dus een binnenmuur, reactie aangepast. Vetvlekken met ammonia of andere ontvetter schoonmaken. Daarna sauzen. Mijn ervaring is dat latex, mits goed opgeborgen het wel een jaar volhoud. Kan ook mis gaan, schimmel e.d. Bij gebruik saus goed doorroeren eventueel verdunnen.
 

Rubyllurba

  • #9
Bedankt voor jullie reacties
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu