Stalen balkon reling bijwerken en schilderen

hjbosman

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben fanatiek begonnen met het schuren van mijn stalen balkonleuning. Op een enkele plek aan de onderzijde is het staal toch helemaal weggevreten:
IMG_3318.JPG

Mooiste zou zijn om deze plekken bij te lassen maar ik heb hier niet de beschikking over dit gereedschap. Is dicht plamuren een alternatief en zou ik daarvoor 2 componenten houtrotvuller kunnen gebruiken? Dat heb ik hier namelijk nog staan. Een alternatief idee hoor ik graag!

Groet,

Henk
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Plamuren heeft niks geen nut dit ligt er na een paar weken alweer uit, deze putcorrosie lijkt van binnenuit te komen hekwerk vervangen is dan de enigste goede oplossing
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Houtplamuur op staal kan niet. Dat geeft de naam al aan.

mee enige remedie hiertegen is de rotte delen wegsluipen en een nieuw deel van een buis (of alleen de onderkant hiervan) terug lassen. Daarna gladslijpen, metaalprimer er op en lakken.

Er zijn vast lasbedrijven die dit kunnen doen. Denk anders aan een MBO school met metaalopleiding. Leuke klus voor de leerlingen aldaar en in Coronatijd veilig want buiten. Er is een groot tekort aan praktijkwerk voor leerlingen.
 
  • Like
Waarderingen: Kees de schilder

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Heb je een brandertje. Zelf zou ik het met soldeer proberen. Goed blank-en roestvrij maken vloeimiddel en vertinnen dan krijg je een oppervlak wat van buiten uit nooit meer zal roesten. Met soldeer kan je ook gaten dichten tot een bepaalde diameter tot hoe groot zal tijdens de uitvoering te voorschijn komen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik vrees dat je te grote gaten hebt als je alle roest weg haalt. Een ander probleem is dat het aan de onderzijde zit, wat het solderen nog lastiger maakt.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Er bestaat ook nog zoiets als staalfiller.. Een auto is ook niet van hout. Stop de gaten wel zoveel mogelijk eerst met aluminiumfolie. En absoluut roestvrij is wel een vereiste.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu