Bewegingsmelder aansluiten op tl-balk

Leroy Brown

  • #1
Vandaag een bewegingsmelder bij de Praxis gekocht (Elro ES90) de bewegingsmelder heeft vanuit de melder drie draden zitten;

L = Bruin
N = Blauw
LS = Rood

Vanuit de lamp heb ik bruin op rood van de sensor aangesloten en de bruine draad van de voeding op de bruine draad van de sensor aangesloten. Blauw vanuit de lamp is samenvoegd met de blauwe draad van de voeding op de blauwe draad van de sensor. (zie foto).



De sensor schakelt in, maar blijft inschakelen. M.a.w. hoe ik de gevoeligheid ook instel, het haalt niets uit. Om de zoveel seconden schakelt de lamp automatisch weer in zonder dat daar een (beweeg)reden voor is. De andere twee potmeters op de sensor zijn voor de brandduur en de lux instelling. De sensor hangt in de schuur onder de lamp die in werking gezet moet worden.

Wat gaat er mis? Sensor defect?

Bij voorbaat dank voor jullie reacties.
 

Fendtgek

  • #2
Ik kan het je niet precies uitleggen, maar volgensmij kan een tl-lamp niet i.c.m. een bewegingsmelder. Heb het nog nooit geprobeerd, maar heeft met elektronisch schakelen te maken.

Nog een tip als je elektra aansluit, strip de kabel wat langer. Alle draden zijn wel heel strak, dit werkt ook niet prettig lijkt mij.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #3
Ik zou het even met een andere lamp proberen (verhuisfitting ofzo) en op een andere plek.
Bij mij op kantoor hangen overal TL-balken met bewegingsschakelaars (wel duurdere modellen dan die van de Praxis). Meestal staat de maximale wattage apart voor gloeilampen en TL op het typeplaatje opgegeven.
 

Leroy Brown

  • #4
Bedankt voor jullie reactie. Op het typeplaatje staat vermeldt dat er diverse lampen in diverse wattages (400W tot 1000W max) kunnen worden gebruikt zo ook tl verlichting.

Ik zal er morgen even een andere lamp aanhangen om te zien wat hij doet. Wordt vervolgd ......................
 

Leroy Brown

  • #5
Vandaag een simpel lampje er aan gehangen. TL balk weer verwijderd. In eerste instantie leek het er op dat het systeem werkte, maar nu ben ik weer net zo ver als gisteren.

De lamp blijft in en uit schakelen. Gevoeligheid staat op minimaal als ook de lux instelling. Wat is er mis?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #6
Schijnt de lamp niet op de sensor?
 

Leroy Brown

  • #7
Tsja, das een goeie. De sensor hangt op anderhalve meter vanaf de lamp. De lamp is zijwaarts geplaats (een lamp van Massive type Bully). Hij schijnt niet direct op de sensor, maar toch ...........
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #8
Anderhalve meter lijkt me ruim voldoende. Ik denk dat je de bewegingsschakelaar maar terug moet brengen naar de winkel. Hij lijkt goed te zijn aangesloten, want hij schakelt wel degelijk de lamp aan en uit, alleen ook dan als er geen beweging is.
 

Ossie40000

  • #9
Op het typeplaatje staat 400-1000 Watt.
het kan zijn dat je een minimaal vermogen nodig hebt om de electronica te starten, bij deze dus 400W.
Bij een lager vermogen kan de sensor wel eens niet reageren.

Enkele regels verwijderd. we doen hier op het forum niet aan merk vergelijking. Mod
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
@ Ossie40000

Wilt u in het vervolg geen merken meer aanprijzen, of afkraken.
Lees hierover de forum regels eens een keer door.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu