Bevroren waterhuis

Status
Niet open voor verdere reacties.
In een vakantiehuisje hebben we een geiser waarvan het waterhuis voortuderd bevriest. Het huisje is geissoleer, maar wordt niet verwarmd. Kachels aan laten staan als je er niet bent, vindt de verzekering niet goed... Als we er in de winter niet zijn, tappen we het water af, en draaien warme en koude kranen open. Desondanks blijkt er steeds water in het waterhuis achter te blijven en knalt het membraan eruit en trekt het waterhuis krom. De intstallateur zegt dat er neits aan te doen is, mogelijk de leidingen doorblazen, maar volgens de fabrikant (Vaillant) blijft er hoe dan ook altijd een beetje water achter. Dit is nu al de derde keer en ik wordt het zat iedere keer een nieuw waterhuis te laten plaatsen.

Heeft iemand enige idee hoe ik dit kan voorkomen?????
Ik ben ten einde raad, iedereen al gebeld, overal langsgeweest, maar een oplossing schijnt er niet te zijn. En we zullen toch echt niet de enigen zijn...
 
Een oplossing is hem eraf te halen en thuis warm op te bergen, begin
van het seizoen weer terug plaatsen, lijkt een raar idee, maar werkt 100% :mrgreen:
 
Ja, maar het probleem is dat we er ook in de winter graag heen willen dus helemaal demonteren is geen optie eigenlijk. Ik vroeg me af of je het neit wat los kunt schroeven zodat er wat speling inzit en het ijs eventueel ergens heen kan zonder ellende te veroorzaken...
 
Een verwarmingslint om het waterhuis monteren is dat niet mogelijk.
Bij het verlaten van het huisje om de geiser een kastje hangen. Daarbij een verwarmings element wat gaat verwarmen bij nul.
 
Recht van het waterhuis, zit een aftap schroefje.
Dat moet je er uit draaien, dan loopt het water uit het kraanhuis.
He kleine beetje water wat er dan nog in blijft kan dan uitzetten, en dan vriest het waterhuis niet kapot.

10198_8054045_1.jpg


Als je de geiser dan weer wilt gebruiken, draai je eerst dat schroefje er weer in.
 
Dank Peter,
Die aftapschroef heb ik nog niet ontdekt, maar vrijdag komt de installateur de schade herstellen en dan ga ik hem vragen me die schroef aan te wijzen.
Hopen dat het werkt.
WGB, er hangt een kasje om, maar al die verwarmingselementen die je kunt kopen mag je officieel niet zonder toezicht laten branden en dat vindt de verzekering weer niet goed. Ik heb ook gedacht aan van dat verwarmingsdraad dat je om buizen wikkelt, maar dat schijnt alleen te werken als je het geheel isoleert omdat het zo'n laag wattage heeft.

Ik ga mijn hoop toch maar op de schroef vestigen. Als het niet lukt, kom ik terug voor meer advies!
 
Ik weet niet waar dat vakantiehuisje staat, in ons landje dan zal dat isoleren van de buizen wel meevallen.
Onder toezicht is dat geen vreemde maatregel, mij lijkt, dat die spullen daar juist voor ontwikkeld zijn.
 
Dat zonder toezicht gold voor de straalkacheltjes, niet voor de draden, die mogen natuurlijk zinder toezicht.
Ik had gedacht aan verwarmingdraden, maar dan om het waterhuis heen. De waterleidingpijpen zelf tappen we wel af, die geven geen problemen.
 
Ik heb jaren een sta-caravan gehad en de eerste twee jaar had ik hetzelfde probleem. Tot inderdaad iemand mij die aftapschroef heeft laten zien. Het lijkt niet helemaal onderin te zitten, maar als we die losdraaiden hadden we geen problemen met het opnieuw aansluiten. Nooit meer lekkages gehad door vorst.
 
Klopt

Hetzelfde euvel had ik 2 jaar geleden ook in ons chalet.
Was ook vergeten om dat aftap schroefje er uit te draaien.
Toen was het huis ook wat krom getrokken, en lekte.

Gelukkig kreeg ik het waterhuis weer recht en uitgevlakt, zodat alles weer goed werkte.

Vorig jaar het aftap schroefje er uit gedraad, en nergens last van gehad.
 
En uit voorzorg de kranen van de geiser open zetten, als er water in het onderste gedeelte blijft staan kan het nog kapotvriezen.
Ook alle warmwaterkranen openzetten.
Na de winter alle warmwaterkranen dicht draaien, druk op de geiser zetten en alles ontluchten door de kranen even open te zetten tot er geen lucht meer uit komt, pas daarna de waakvlam van de geiser aansteken, als dat niet gebeurt kan de geiser gaan nabranden door lucht in de leidingen.
 
Dat was ik vergeten om er bij te zetten inderdaad.
En nog even goed doorblazen. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan