Bevestigen balkdrager tbv verlaagd plafond

Fjr jack

  • #1
Ik wil volgende week een plafond maken in een slaapkamer. Het plafond van die slaapkamer aan de achterzijde van het huis is het dak van het huis. De hoogte van het huidige plafond varieert van 410 cm tot 300 cm (schuinaflopend dak). De andere kant van het huis heeft wel een betonnen zoldervloer.

Voor het maken van het plafond zijn de volgende uitgangspunten aanwezig:

- De lengte van de kamer is 513 cm en de breedte 362 cm;
- Het plafond komt op zo een 250 cm hoogte;
- Als het plafond is geplaatst ontstaat boven het plafond op zolder een bergingsruimte waar niet gelopen kan worden vanwege de geringe hoogte. Deze ruimte dient om rommel op te bergen zoals koffers en dergelijke en wordt dus licht belast;
- De balkoverspanning is 513 cm tussen 2 betonnen muren (ik wil de balken niet over de breedte doen, omdat aan de raamkant de muur niet van beton is);
- Ik wil het plafond maken van 75x245 geschaafde C18 balken (info van balkenschuif) en denk dan aan 40,7 hart op hart;
- Aan de bovenkant van de balken denk ik aan 18 mm underlayment platen;
- Aan de onderkant van de balken denk ik aan gipsplaat;

Mbt bovenstaande heb ik de volgende vragen;
- Ik wil de balken direct aan de betonnen muren bevestigen met dragers. Adviseren jullie om raveeldragers te gebruiken of om balkdragers te gebruiken en hoeveel mm dik dienen deze dragers te zijn? Ik heb dragers van 1,5 mm staal gezien. Is dat sterk genoeg?
- Kunnen deze dragers bevestigd worden met houtdraadbouten? en zo ja hoe lang dienen deze dan te zijn en hoeveel bouten kan ik het beste gebruiken voor deze dragers?

Groeten,
Jack
 

Fjr jack

  • #2
Misschien is het makkelijker om aan elke betonnen muur een strijkbalk te bevestigen waarna ik de raveeldragers aan de strijkbalken bevestig.

Welke afmetingen moet de strijkbalk dan hebben?

Met wat voor bouten / pluggen bevestig ik de strijkbalk aan de betonnen muur (balkoverspanning is 513 cm -/- dikte strijkbalken) en hoeveel bouten gebruik ik dan?

Wat voor bouten gebruik ik dan om de raveeldragers aan de strijkbalken te bevestigen?

Ik kan op het internet helaas geen informatie vinden en zou het waarderen als iemand hierop antwoorden heeft.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu