Betrouwbaarheid / kwaliteit ingebouwde douchevloer

Roydam

  • #1
Heeft er iemand al ervaring met een ingebouwde douchevloer? Eind dit jaar gaan we een tweede badkamer in ons huis realiseren, en we zijn wel gecharmeerd door de Villeroy & Boch Squaro Infinity douchevloer (100 x 140 cm):


Het lijkt ons ideaal: geen voegen die vies worden, enorm stroef (handig voor de kinderen), afschot zit al in de plaat, drempelloos, en we vinden het er erg mooi uitzien. Maar nu hoorden we van een installateur dat dit soort douchevloeren snel scheuren laten zien: tussen de afwerkvloer en douchevloer, maar ook de douchevloer zelf die gaat scheuren. Hij raadt dit soort vloeren dus af. Ik heb de doucheplaat even in de handen gehad bij de badkamerwinkel, maar die voelt enorm zwaar en degelijk aan; dus het lijkt me sterk dat die snel scheurt. Ik kan er ook weinig klachten over vinden, en ook bij de badkamerwinkel wisten ze van niets.

Iemand postieve/negatieve ervaringen hiermee?
 

Maxim1

  • #2
Ik sluit me aan bij de mening van de installateur.
Deze douche vloer zou ik enkel gebruiken als je douche op het gelijkvloers is en er geen houten balken onder liggen ivm eventuele lekken later.
Hou ook in de gaten dat de watervaste doek goed is gelegd bij de installatie
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Ik zou dan maar een andere installateur deze douchebak laten plaatsen.
Het is geen gemakkelijke bak om goed te installeren, zeker wat het goed aansluiten van de afvoer betreft.
Maar als de vloer goed wordt ondersteund, en de aansluitingen van de vloeren rondom goed afgekit worden, is het totaal geen probleem.

Vaak als het iets te moeilijk wordt voor een installateur, of hij heeft er geen kennis van, geeft hij een negatief advies.
Zo kan hij dan zijn eigen gemakkelijke oplossing toe passen.
 

Roydam

  • #4
Aangezien de badkamer wordt gerealiseerd op een plek waar nu een opbergruimte is, wordt er ook nog een afwerkvloer gestort (eerste verdieping, op de betonnen vloer, woning uit 2002). Dus volgens mij moet het dan geen probleem zijn om de bak goed en volledig te ondersteunen: maar ik kan me inderdaad voorstellen dat bijvoorbeeld een drain makkelijker is voor de installateur.
Lastige keus; als je installateur iets afraad en het dan toch verzoeken om te plaatsen...
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Een douchevloer wordt vaak juist gekozen om het risico op lekkage te verkleinen.

Er zijn meer merken douchevloeren. Heeft hij bij allemaal moeite? Dan zou ik toch op zoek gaan naar een andere vakman.

Vraag ook naar de garantie. Als hij iets plaatst waar hij geen garantie over kan geven, moet je je afvragen of je dat wel wilt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu