Inbouw muurplaat met knelkoppelingen wel/niet betrouwbaar?

JWklushuis

  • #1
Wij gaan de complete watervoorziening (wc/badkamer/keuken/etc.) in ons huis opnieuw aanleggen, dit wil ik in principe doen met knelkoppelingen en meerlagenbuis (sanivesk praxis).
Ik heb het zo bedacht dat ik hoofdzakelijk alleen knelkoppelingen nodig heb waar ze in het zicht zitten, in de trapkast komt een verdeelpunt en op zolder bij de CV ketel komt ook een verdeelpunt. Vanuit die punten wil ik rechtsstreeks naar bijvoorbeeld de douchekraan.

"Probleem" is dat ik dan nog steeds weggewerkte knelkoppelingen heb bij de hoofdaansluitingen, dus bijvoorbeeld achter de tegels bij de douche en achter de ingebouwde spoelbak voor het toilet. Zouden jullie dit wel aandurven of toch afraden? Er zijn niet voor niets dit soort inbouwplaten bedacht lijkt mij, maar het blijft toch knel. (de knelkoppeling zit afgeschermd in het zwarte kunststof deel).
1660666574511.png


Als alternatief heb ik ook naar persen gekeken, ik kan een perstang huren voor nog geen 20 euro/dag.
Maar dat lijkt toch niet het handigste omdat ik de verschillende delen van het huis gefaseerd ga aanleggen.
- Eerst toilet + kraantje beneden voor basisbehoeften.
- Daarna richting CV ketel boven (+ later wasmachine)
- Daarna douche/toilet/wastafel boven
- Daarna keuken beneden.

Ik wil daarom zulk soort verdelers gebruiken, de warmteservice (met de goedkope verhuur perstang) heeft dit soort verdelers niet icm met perskoppelingen.
Dat moet dan allemaal met verloopjes en wordt een erg duur geintje. Waardoor het hele voordeel van persen verloren gaat.

1660666918763.png

Alternatief is alles met T-stukken uitvoeren en dat steeds verder aftakken (en de perskoppelingen in plafond/muur leggen). Dat wordt gevoelsmatig een slordige boel met al die T-splitsingen en ook al mag pers in de muur, voelt dat toch niet lekker.

Wat denken jullie?
Alvast bedankt voor de input.
 

MW.J

  • #2
Ik heb overal koppelingen gebruikt met geïntegreerde perskoppeling (rtm) en meerlagenbuis. Koppelingen wat duurder maar via internet grote prijsverschillen (op het geheel viel t mij alleszins mee). En alles in 1x potdicht als je maar goed te werk gaat (buis recht afknippen en goed in koppeling steken tot de klik zeg maar)
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Geen knelkoppelingen gebruiken op plekken waar je niet meer bij kunt.
En zeker niet in de muur.
Perskoppelingen kunnen wel weggewerkt en inde muur komen.
 

Jasper Tielen

  • #4
Ik heb die zelfde gebruikt, (in de muur) pers was erg duur en dacht dat dit wel goed zou zijn. Had dus niet voldoende research gedaan zie ik nu.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Als je hierop gaat besparen, heb je kans dat het straks heeel veel geld gaat kosten als je een lekkage krijgt.
 

JWklushuis

  • #6
Ok, dus de conclusie lijkt te zijn dat de bouwmarkt een nogal dubieus systeem verkoopt? Ik begrijp hieruit dat lekkende perskoppelingen in principe nooit voorkomen als ze de eerste dag niet meteen al lekken?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Als je in UK kijkt daar maken ze alles zo dat je er weer bij kunt komen.
hier bouwen we alles weg.
 

ADDave

  • #8
Het merendeel wat bouwmarkten verkopen is sowieso dubieus spul. Het is vaak allemaal imitatie van een professioneel merk.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
@ADDave daar geef ik je gelijk in.
Want wij werkte met professioneel merken want de klant wil kwaliteit hebben voor hun geld.
En als wij iets in de muur vloer wand of grond leggen moeten we er van uit gaan dat dit goed is een kwaliteitskeur merk.
Maar als iemand in de bouwmarkt komt die ziet ook de duurdere en maar ook de hele goedkopere en gaat er vanuit die is net zo goed en vaak is dat net niet zo een B of een C kwaliteit of naar een paar jaar geen onderdelen meer of uit Verweggistan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu