Betonvloeren verbinden?

JoorZ

 • #1
Hallo,

Wij zijn de renovatie van onze begane grond gestart door het geheel te strippen van alles wat los, maar ook vast zat :mrgreen:

Keuken weg, vloertegels weg, dekvloer met vloerverwarming weg.

In de aanbouw van onze woning bleek deels geen en deels een te dunne ongewapende betonvloer onder de dekvloer te zitten.
Ook blijkt in de oospronkelijke betonvloer van de woning ooit een sleuf van 60cm breed te zijn gemaakt die is gerepareerd door puin en beton te mengen :? Op de naden heeft deze reparatie zich natuurlijk al losgewerkt.

Nu wil ik de reparatie opnieuw doen en de nieuwe betonvloerin de aanbouw aanbrengen. Ik heb begrepen dat dit met stekeindes moet gebeuren, maar daar kan ik verder niet veel over vinden?

Wie kan me de juiste werkwijze vertellen?
 

Droid

 • #2
Sleuf eruit hakken.

Aan beiden zijden stekken (wapeningsstaven rond 8) boren en met chemische ankers vastzetten. Vervolgens wapeningsmat eroverheen en vast binden aan de stekken.

Volstorten met beton en vlak maken.
 

JoorZ

 • #3
Dank voor je reactie.

hoeveel stekken heb ik dan nodig (h.o.h. afstand?) en hoe lang moeten ze uitsteken?

kan ik hiervoor ook M8 draadeinden gebruiken?
 

Sjaan Smit

 • #4
Kan wel maar is duurder dan een paar staafjes....
 

Ralph

 • #5
Voor een constructieve actie om de 15 cm en laslengtes van 30 cm in acht houden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
 • #6
Vaak is het juist aan te bevelen een aanbouw los te houden van de woning, in verband met zettingsverschillen. Eén en ander houdt verband met de fundering.
 

JoorZ

 • #7
Op basis waarvan kan ik dan een keuze maken?
 

Droid

 • #8
IJkenhout schreef:
Vaak is het juist aan te bevelen een aanbouw los te houden van de woning, in verband met zettingsverschillen. Eén en ander houdt verband met de fundering.
Ik heb het over de sleuf in het bestaande huis.

Bij een aanbouw kan het beter zijn de vloeren los van elkaar te hebben, e.e.a. afhankelijk van de situatie. Misschien kan JoorZ wat foto's van binnen en buiten plaatsen van de aanbouw.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #9
In plaats van zomaar met rond 8 aan de gang te gaan kan je beter
de oorsprongkelijke wapening zichtbaar maken bijvoorbeeld door nog een stukje weg te hakken
en dan minimaal de bestaande wapening toe te passen in het te repareren stuk

wat is de lengte van de sleuf ongeveer ?
 

JoorZ

 • #10
De sleuf van de voormalige convectorput is ca 4 m lang. Deze sleuf bevind zich tegen de oorspronkelijke achtergevel, welke grens aan de aanbouw.

De Z-vormige sleuf aan de voorzijde van de woning, welke in het verleden provisorisch is dichtgewerkt is 5 a 6 m lang in totaal, verdeeld over 3 gelijke delen.

Ik zal vant weekend eens een poging doen om foto's te plaatsen.
 

JoorZ

 • #11
Hierbij de plattegrond.

Je ziet de begane grondvloer van de woning inclusief aanbouw (serre en keuken) De twee even grote kozijnen tussen woning en aanbouw zijn inmiddels verwijderd.

In keuken/serre bleek geen goede betonvloer/fundering aanwezig dus daar hebben we gesloopt tot op het zand. Mijn idee was om de betonvloer voor de aanbouw en convectorput als 1 geheel te storten en met stekeindes te bevestigen op de betonvloer van de woning. Zo hebben we een extra oplegpunt op de funderingsstrook van de oorspronkelijke achtergevel. Graag jullie visie daarover.

Ook heb ik de Z-vormige strook aangegeven aan de voorzijde van de woning. Deze moet dus met stekeinds worden aangeheeld.edit: is een kleine plattegrond geworden na uploaden :oops:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu