Betonvloeren gelijke hoogte maken met daarin vloerverwarming

Duke80

  • #1
Hallo Klussers!,

Ik zit in onze woning met het volgende punt.
De situatie is als volgt. Via de achterdeur kom je in de hal waar weer een deur naar de keuken zit.
via de keuken ga je weer naar de hal bij de voordeur en waar de trap naar boven zit.
Nu willen we graag vloerverwarming middels CV.

De vloeropbouw is als volgt: De vloer van de hal bij de achterdeur is van beton en ligt op een zandbed en ligt 10-15cm lager dan de keuken vloer.
De keuken vloer is ook van beton dat op een zandbed ligt maar waarop een deklaag met tegels ligt (+/- 5cm). De vloer van de hal bij de voordeur is van hout en ligt op gelijke hoogte als de keukenvloer.

Ik had het volgende in gedachte:
Ik haal de dekvloer van de keuken weg zodat deze 5 cm lager komt te liggen. De houten vloer van de hal bij de voordeur haal ik er uit en ga deze doormiddel van lewis platen op gelijke hoogte als de keukenvloer(zonder deklaag leggen)
De hal bij de achterdeur ga ik ook verhogen dmv cement met evt bewapening zodat deze ook gelijk ligt met de andere vloeren.

Als de vloeren op gelijke hoogte liggen wil ik op alle vloeren geïsoleerde noppenplaat met daarin de verwarmingsslangen
leggen en daarboven een dekvloer met daarboven de tegels (45x45).

mijn vraag: Zou de bovengenoemde aanpak goed zijn? of gaat de vloer scheuren omdat deze uit meerdere betonvloeren bestaat?
Zou ik nog een soort dampremmer tussen de vloeren en noppenplaat moeten zetten?.

uitgangspunten zijn dat de vloeren op gelijke hoogte moeten komen, de vloerdikte minimaal is en dat er zo weinig mogelijk warmte energie verloren gaat.

alvast bedankt!
 

Bbtb77

  • #2
Ik denk alleen dat het lastig wordt om die houten vloer 5 cm plus de dikte van je lewisplaat te laten zakken. Zitten daar geen balken onder?
 

Duke80

  • #3
Onder de houten vloer zitten idd balken..... de dikte van de planken gaat er nog van af (3cm)..zou inderdaad nog lastig kunnen worden... misschien moet de lewis vloer dan maar de "leidende" hoogte krijgen zodat ik de andere vloeren hierop aanpas.

maar voor de aansluiting van de vloerdelen zijn er geen problemen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Zit er onder de houten balken een kruipruimte?
Indien dat niet het geval is zou je ook kunnen overwegen om er folie, isolatie en gewapend beton in aan te brengen.
 

Duke80

  • #5
Onder de houten vloer zit wel een kruipruimte...deze moet wel in stand worden gehouden ivm gas/elektrisch leidingwerk en is dit ook de manier om onder de vloer van het voorhuis te komen...

ook zit er aan het begin van de gang een put (wel beton) waarin de watermeter zit. deze moet ook behouden blijven
 

Ralph

  • #6
Je gaat dus zwevend estrich leggen met vloerverwaring op een beton vloer die deels in het zand ligt. Die vloeren die in het zand liggen moeten een waterdichte laag krijgen omdat in de lente en herfts het dauwpunt precies boven het beton ligt, waardoor je isolatie nat word.

Daarnaast moet je dan ook in rechthoeken en vierkanten gaan leggen en krijg je dilitatie voegen in je estrich. Je kan dus niet L vorm leggen zonder dilitatie, je zal scheurvorming krijgen vanaf de inwendige hoek van L.

De vloerdikte is niet je verlies van je warmte maar je isolatie pakket wel. 6 cm is wel een minimum eigenlijk wil je norm van vandaag de dag aanhouden. Alles wat je minder doet zal ook warmte verlies geven. Dekking over je vloerbuizen is min. 4 cm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu