Betonvloer op zand: leidingen eronderdoor of erin frezen?

Omlbg

 • #1
Ik heb een betonvloer van een cm of 5 dik (gok ik) die is gestort op zand. Door deze ruimte moeten een aantal leidingen getrokken worden (waterleiding warm/koud, elektra, verwarming).

Mijn voorkeur heeft het om die onder de vloer door te leggen. Ik vraag me alleen af hoe ik ze door het zand heen krijg? Of is sleuven frezen een beter idee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Een dunne vloer op zand is niet geschikt om er sleuven in te frezen.
  Ik zou de vloer eruit slaan en een nieuwe vloer storten met isolatie er onder en eventueel ook vloerverwarming.
   

  Omlbg

  • #3
  Leidingen door het zand is geen optie?
   

  Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #4
  Als eerste vraag ik me af hoe je dat wilt doen, en bovendien verzwak je zo de steun waardoor zo'n dun vloertje vaak gaat breken. Verder ben ik het met Jan eens, tik m eruit en bouw een goede vloer weer op (dus met isolatie)
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Wat voor ruimte is/wordt het? Een vloer van 5cm is wel heel erg dun.
   

  Omlbg

  • #6
  Het betreft een vroegere bijkeuken die ik nu bij de keuken wil trekken.

  Ik heb besloten om dan inderdaad maar de vloer eruit te halen zodat ik alles écht goed kan doen en ook vloerverwarming kan aanleggen. Bedankt voor jullie hulp!

  Een opvolgende vraag: als ik toch beton moet storten, haal ik ook de houten vloer van de huidige keuken eruit. Dan krijg ik één mooie doorlopende vloer, zonder kans op werken van de vloer en scheuren in de tegels.

  De huidige vloer bestaat uiteindelijk uit planken op balken. Kan ik dergelijke balken (begane grond zonder kelder/kruipruimte) zomaar weghalen of moet ik daar een constructeur voor laten komen?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  De vloerbalken kunnen er gewoon uit. Als de keuken en bijkeuken allebei op staal gefundeerd zijn, kan je de vloer tussen de muren storten. Gebruik randisolatie.

  Als de bijkeuken later is gebouwd, is er wel een risico dat deze anders werkt/zakt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu